26 / 04 / 2024

melen suyu boru hattı

melen suyu boru hattı

Devlet Su İşleri (DSİ) İstanbul 14. BölgeMüdür Yardımcısı Emin Salar, Melen ile Yeşilçay sistemi arasınadöşenecek 105 kilometrelik boru hattının 102,5 kilometrelik bölümününtamamlandığını bildirdi.

Eskişehir İnönü'nün altyapısı yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından İnönü ilçesinin içme suyu boru hatlarının yenileneceği projenin çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de katılımı ile başladı.

Büyük Melen Projesi'nde son durum ne?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’un içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılaması amacıyla yapımına başlanan “Büyük Melen Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

Kıbrıs'ta asrın suyu denize akıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a boru hatlarıyla götürülen ‘Asrın Suyu’ iki aydır yönetim krizi çözülemediği için denize boşaltılıyor. İşte KKTC ile Türkiye arasında oluşan anlaşmazlığı perde arkası...

Kocaali’ye içme suyu müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde içme suyu çalışmalarını sürdürüyor. Melen, Caferiye, Kadıköy, Selahiye ve Gümüşoluk Mahalleleri için yaklaşık 4 kilometrelik yeni bir hat inşa ediliyor.

ESKİ Erzurum'un altyapısını yeniliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin içme suyu şebekesini 100 yıl ömürlü borularla döşüyor. Düktil Font borularla yenilenen içme suyu boru hattı döşeme çalışmasına Dadaşköy Yolu’ndan başlandı.

2001 yılında Melen Çayı İstanbul'a akacakmış!

2001 yılında İstanbul'un 170 kilometre doğusunda kalan Melen Çayı'nın, boru hatlarıyla İstanbul'a taşınmasını amaçlayan ''Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi'' start alacakmış. GAP'tan sonra ikinci büyük proje 2005 yılında tamamlanacakmış.

Gümüldür'ün içme suyu şebekesi yenileniyor!

İZSU; 2015 yılında Gümüldür'de imalat çalışmalarını başlatacak. boru çapları yetersiz olduğu için yüksek yerlerin su alamadığı, asbest ve pvc boruların sık sık arıza yaptığı mahallenin içme suyu şebekesi baştan sona yenilenecek

Kıbrıs'a denizaltından yılda 75 milyon metreküp su!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

Melih Gökçek: Alternatif içme suyu hattı için 68 bin metre boru döşedik!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi.

Ankara'da alternatif içme suyu hattı için 68 bin boru hattı döşendi!

Melih Gökçek, Başkent'in dört bir tarafındaki içme suyu ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi.

Pakpen Pakplast’ın PE 100 içme suyu boruları kalite sertifikasına layık görüldü!

Pakpen’in bina içi tesisat ve altyapı boru üretimi gerçekleştirdiği markası Pakplast’ın PE 100 içme suyu boruları Fransa’nın LNE kuruluşu, polietilen boruları ise Umman Kalite Standartlar Kurumu tarafından kalite sertifikasına layık görüldü.

melen suyu boru hattı Haberi

melen suyu boru hattı

 


DSİ İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından "Melen Suyu Projesi"ne ilişkin
bir inceleme gezisi düzenlendi. Basın mensuplarının da hazır bulunduğu
gezi kapsamında, Ağva'ya gidildi.


Burada açıklama yapan Emin Salar, Ağva ile Yeşilçay arasındaki boru
hattında yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yıl
İstanbul'a su temin eden barajlardaki su seviyesinin son 10 yılın en
düşük değerine ulaşması sonucu İSKİ Genel Müdürlüğünün Nisan ayında
Melen-Yeşilçay bağlantısının yapılmasını talep ettiğini bildirdi.


Salar, İstanbul'un uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını
karşılamak amacıyla geliştirilen Yeşilçay sisteminin, Mayıs 2003
tarihinde devreye girdiğini söyledi.


Yaklaşık 182 kilometre uzunluğundaki Melen İsale Hattı'nın 105
kilometresinin ve regülatör ile terfi istasyonunun tamamlanarak, Ağva
civarında 1600 metrelik boru hattı ile Yeşilçay regülatörüne entegre
etme kararının alındığını anlatan Salar, Melen Çayı'dan getirilecek olan
suyun Ağva'dan itibaren Yeşilvadi'den geçirilip "Cumhuriyet Arıtma
Tesisleri"ne aktarılacağını ve arıtılacağını dile getirdi.


Emin Salar, daha...