20 / 04 / 2024

Melik İzeddin

Melik İzeddin

Van’ın Gevaş ilçesinde 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti, hazırlanan projeyle turizme kazandırılacak. Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına 2007 yılında yaptırılan yurt binası, tarihi dokuya görüntü açısından zarar verdiği için tepkiye neden olmuşt

Almus Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almus Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Melik Baca tarafından kuruldu.

Şehirlioğlu Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehirlioğlu Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Melik Güder tarafından kuruldu.

Özyavuz Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özyavuz Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Özyavuz ve Melik Özyavuz ortaklığında kuruldu.

Acm Homera Gayrimenkul Turizm Teknoloji Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Acm Homera Gayrimenkul Turizm Teknoloji Yatırımları Anonim Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Girgin, Kerim Şayan, Melikşah İşcan ve Sinan Ay ortaklığında kuruldu.

Duo Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Duo Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bağcılar'da Melikşah Dilşah tarafından kuruldu.

Rme Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Rme Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Ataşehir'de Rifat Melik Eşmen tarafından kuruldu.

Akkon Uluslararası Yapı Endüstrisi Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Akkon Uluslararası Yapı Endüstrisi Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de Melik Şimşek tarafından kuruldu.

Kerem Eymen İnşaat ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Kerem Eymen İnşaat ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Melik Şeker ve Şemsettin Şeker ortaklığında kuruldu.

Besy Yapı Grup İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Besy Yapı Grup İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Cengiz Yakut ve Melik Dündar ortaklığında kuruldu.

Beesafe Turizm Konaklama Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Beesafe Turizm Konaklama Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beykoz'da Mehmet Fatih Öksüz, Melik Ertekin ve Uğur Göyen ortaklığında kuruldu.

Melik Gökçek Ankapark'ın maliyetini açıkladı!

Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark'ın maliyetine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçeşehir Şubesi açıldı!

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçeşehir Şubesi bugün Başakşehir'de 32 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Melik tarafından kuruldu. açıldı.

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçeşehir Şubesi açıldı!

Başakkent İnşaat Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçeşehir Şubesi bugün Başakşehir'de 32 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Melik tarafından kuruldu. açıldı.

Melik İzeddin Haberi

Melik İzeddin

Gevaş ilçesinin önemli tarihi yerlerinden Selçuklu Mezarlığı ve hemen yanında bulunan Melik İzeddin tarafından 700 yıl önce kızı Halime Hatun için yaptırılan kümbet turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına 2007 yılında yaptırılan yurt binası, tarihi dokuya görüntü açısından zarar verdiği için tepkiye neden olmuştu.


Yurt binasının yıkılması için yazışmalar devam ederken, Selçuklu Mezarlığı ve yanında bulunan Halime Hatun Kümbeti'nin turizme kazandırılması için de proje hazırlanıyor. Gevaş Kaymakamlığı, Gevaş Belediye Başkanlığı, Röleve Müdürlüğü ve Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Bölge Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek projeyle kümbetin çevresinde bulunan Selçuklu Mezarlığı restore edilerek turistlerin daha rahat gezebilmeleri için de yerler yapılacak. Ayrıca proje kapsamında bilimsel kazılarda yapılacak.


TOKİ...