19 / 04 / 2024

memurun lojmanda oturma süresi

memurun lojmanda oturma süresi

Lojmanda oturan devlet personelinin bu konutlarda ne kadar süre ile kalacağına ilişkin hükümler Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte devlet personelinin bu konutlarda oturma süreleri...

2024'te lüks lojmanda oturanlar 975 TL kira ödeyecek!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, 2024'te lüks lojmanda oturanların 975 TL kira ödeyeceğini belirtti ve konuyu köşesine taşıdı. İşte o rakamlar...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Devlet memurlarının fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak. 2025 yılında 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam geliyor! İşte 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Memur zammında flaş gelişme! Milyonlarca memurun beklediği haber geldi! Son söz Hakem Heyeti'nde! 

Milyonlarca memurun heyecanla beklediği haber sonunda geldi. Toplu sözleşme görüşmelerinde memur maaş zammı konusunda uzlaşma sağlanamadı..  Peki memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? 

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Emekli ve memurun alım gücü geriledi: Asgari ücret 2 bin 385 lira eridi! Enflasyon maaşları da etkiledi! 

Enflasyon hem emeklinin hem memurun hem de asgari ücretlinin alım gücünü etkiledi. İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Memur maaş zammında yeni hesap! Hangi memurun maaşı kaç TL olacak? Tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi en düşük memur maaşının 22 bin Türk Lirası'na çıkarılacağını duyurdu. Memur maaş zammında yeni hesap ortaya çıktı. Peki hangi memurun maaşı kaç TL olacak?

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

Emekli ve memurun zamlı maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? Zamlı maaş tablosu ortaya çıktı! Hemen bu rakamlara bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen memur ve emekli zammı belli oldu. Peki emekli ve memurun zamlı maaşları ne zaman yatacak? Milyonlarca kişinin zamlı maaş tablosu ortaya çıktı! Siz hemen bu zamlı maaş tablosuna bakın...

Emekli ve memurun Temmuz zamları yarın belli oluyor! Emekli ve memur Temmuz maaşı kaç TL olacak? Hemen bu hesaba bakın!

Yarın milyonlarca emekli ve memurun beklediği Temmuz zammı belli olacak. Peki emekli ve memur Temmuz zammı kaç TL'ye yükselecek? En düşük emekli ve memur maaşı kaç Türk Lirası olacak? İşte emekli ve memur zamlı maaş tablosu...

Milyonlarca memura müjde! Memurun fazla mesaisine zam geliyor! Resmen teklif verildi!

TBMM'ye sunulan ek bütçe yasalaşırsa  memurun saatlik ek mesai ücreti zamlanacak. Peki memurların saat başı mesai ücreti kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

memurun lojmanda oturma süresi Haberi

memurun lojmanda oturma süresi

Lojmanda oturma süresi!

Lojmanda oturan devlet personelinin bu konutlarda ne kadar süre ile kalacağına ilişkin hükümler Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabiliyor.


Lojmanlarda oturma süreleri..

Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir.


(Değişik : 15/1/1991 - 91/1391 K.) Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıldır.


Ancak,

a) Bu sürenin tamamlanmasından sonra, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilebilir.


b) Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde konut boşaltılır.


c) (Değişik : 30/6/1992 - 92/3245...