26 / 04 / 2024

menkul

menkul

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Mbt Gayrımenkul Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mbt Gayrımenkul Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşitaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Bahadır Teker tarafından kuruldu.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sancaktepe Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sancaktepe  Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Esenler Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Esenler Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sultanbeyli Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sultanbeyli Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar  Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Çekmeköy Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Çekmeköy Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bayrampaşa Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sultangazi Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Sultangazi Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Okumuş Gayrımenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi açıldı!

Okumuş Gayrımenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi  100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Okumuş ve  İsmet Okumuş tarafından açıldı.

menkul Haberi

menkul

Menkul mallar ve gayrimenkul birer emlak terimleridir ve nelerde kullanıldığı da yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. İşte menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? sorularının merak edilen detayları..

MENKUL NEDİR?

Menkul nedir? sorusunun cevabını şöyle verebiliriz; Menkul kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup, sözlük anlamı olarak taşınabilir demektir.

Hukuki olarak bu kavram ele alırsak da bir yerden başka bir yere taşınabilen malları tanımlamak için kullanılır. Taşınabilir özelliğe sahip olan, bir ekonomik değeri bulunan ve bu özelliği ile nakit paraya çevrilebilen mallara ise menkul mallar adı verilmektedir. Taşınmaz mallar ise gayrimenkul olarak kabul edilmektedir.

Bu bağlamda akıllı telefon, tablet, bilgisayar, televizyon, otomobil gibi taşınabilen ve nakit paraya çevrilmesi mümkün olan yani var olan tüm mallar menkul mallar olarak ifade edilir. Bunun yanında belirli bir...