29 / 03 / 2024

meram kaçak yapı yıkımları 

meram kaçak yapı yıkımları 

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak yapılarla mücadele başladı. İlçe genelinde kaçak yapıların yıkımı başladı. 

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak bir şekilde inşa edilen kaçak yapılar, Meram Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Konya Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar yıkılıyor.

Meram'da 25 kaçak yapı yıkıldı!

Meram Belediyesi ekipleri, Konya-Antalya Çevre Yolu üzerindeki 25 kaçak yapıyı yıktı. Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımı, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

meram kaçak yapı yıkımları  Haberi

meram kaçak yapı yıkımları 

Konya'nın Meram ilçesinde süren kaçak yapıyla mücadelede yeni kararlar hayata geçti. Hürriyet'te yer alan habere göre; özellikle tarım arazilerinin heba edilmesine asla müsaade etmeyecekleri vurgulayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kaçak yapı bir hak işgalidir. İmar barışını ve pandemi sürecini su istimal edip bunu fırsat bilerek hazine arazilerine ya da şahsi araziler üzerine imara aykırı olarak yapılan kaçak yapıların yıkımlarını gerçekleştirmeye başladık" dedi.

Meram Belediyesi kaçak yapılarla mücadeleye taviz vermeden devam ediyor. Başlatılan yeni ve kararlı süreç ile birlikte ilçe genelinde bulunan hazine arazilerine ait ya da şahsa ait olup imara aykırı yapılan kaçak yapılar tek tek tespit edilerek yıkılıyor. 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu mücadele aynı zamanda geçmişimizden devraldığımız emanete sahip çıkmak, geleceğe hakkıyla mamur edilmiş bir Meram...