24 / 04 / 2024

Konya'da imara aykırı yapılar yıkılacak! 

Konya'da imara aykırı yapılar yıkılacak! 

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak yapılarla mücadele başladı. İlçe genelinde kaçak yapıların yıkımı başladı. 



Konya'nın Meram ilçesinde süren kaçak yapıyla mücadelede yeni kararlar hayata geçti. Hürriyet'te yer alan habere göre; özellikle tarım arazilerinin heba edilmesine asla müsaade etmeyecekleri vurgulayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kaçak yapı bir hak işgalidir. İmar barışını ve pandemi sürecini su istimal edip bunu fırsat bilerek hazine arazilerine ya da şahsi araziler üzerine imara aykırı olarak yapılan kaçak yapıların yıkımlarını gerçekleştirmeye başladık" dedi.

Meram Belediyesi kaçak yapılarla mücadeleye taviz vermeden devam ediyor. Başlatılan yeni ve kararlı süreç ile birlikte ilçe genelinde bulunan hazine arazilerine ait ya da şahsa ait olup imara aykırı yapılan kaçak yapılar tek tek tespit edilerek yıkılıyor. 

Konya da imara aykırı yapılar yıkılacak! 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu mücadele aynı zamanda geçmişimizden devraldığımız emanete sahip çıkmak, geleceğe hakkıyla mamur edilmiş bir Meram bırakmak, doğaya ve çevreye sahip çıkmak anlamı taşıyor. Bu nedenle mücadelemizi tavizsiz bir şekilde devam ettiriyoruz ettirmeye de devam edeceğiz” dedi. 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN HAKKINI KORUYARAK, EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ” 

Kaçak yapının bir hak işgali olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, ''İmar barışı ve pandemi sürecini suiistimal ederek hazine arazilerine ya da şahsi araziler üzerine imara aykırı olarak yapılan kaçak yapıları tespit ederek, encümenimizin uyguladığı idari para cezalarının yanında alınan kararlarla da yıkımları gerçekleştirmeye başladık. Yeni kaçak yapılarla ilgili denetim ve kontrollerimizi de sürdürüyoruz. Meram doğal güzellikleriyle ve yeşil alanlarıyla Konya’nın en güzel ilçelerinden biridir. Meram gibi bir güzelliği korumak benim ve tüm ekip arkadaşlarımın en önemli görevlerinden biri. Meram’da kaçak yapı sevdasına düşenler karşılarında daima bizi bulacaklar” dedi

Konya Ereğli'de 'Belediye kaçak inşaat yapıyor' iddiası!


Geri Dön