19 / 04 / 2024

merkez bankası ataşehire taşınıyor mu

merkez bankası ataşehire taşınıyor mu

Merkez Bankası ile üç kamu bankasının taşınma projesi, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Ataşehir'de heyacan yarattı. Emlak GYO'ya ait 130 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek finans merkezinin bölgedeki ofis ve konut fiyatları ile kiraları o

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Konut kredisi faiz oranları için gözler Merkez Bankası'nda!

Merkez Bankası’nın Eylül ayı politika faizlerinde indirim beklentileri artarken konut kredisi faiz oranlarında bir indirim atağının daha yaşanma olasılığı merakla beklenmeye başladı. Konut kredisi kullanmak isteyen tüketici merakla Merkez Bankası’nın faiz kararını beklemeye başladı...

İFM Merkez Bankası ihalesine en yüksek teklif YDA inşaat'tan!

TOKİ tarafından Ataşehir'de hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) Merkez Bankasının ihalesinin ilk oturumu gerçekleşti. İhaleye, 445 milyon 144 bin 524 TL ile en yüksek teklifi YDA inşaat verdi.

İFM Merkez Bankası ihalesine 437 milyon TL teklif!

Ataşehir İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) kamu ayağındaki Merkez Bankası'nın ihalesi yapıldı. İhaleye YDA inşaat 436 milyon 951 bin 681 68 TL, Makro İnşaat ise 100 milyon TL teklif verdi.

TOKİ İFM Merkez Bankası binası için dev firmalar sırada!

TOKİ tarafından Ataşehir'de inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde Merkez Bankası'nın hizmet binası ihalesi 26 Nisan'da gerçekleşecek. İhale için dev firmalar sıraya girdi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kredi faizlerine yansımalı!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den 9'a çekmesini son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sektöre olumlu yansıyacak!

Uğur Dumankaya, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını yorumladı. İndirimin sektöre olumlu yansıyacağını söyleyen Dumankaya şunları söyledi:

Merkez Bankası faiz oranlarını düşürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9,50'den yüzde 9'a indirdi.

Merkez Bankası tarihinin en dar faiz koridoruna geçebilir!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim sürecini devam ettirmesi ve tüm zamanların en dar faiz koridoruna geçmesi bekleniyor.

Merkez Bankası faiz indirimi için 21 Haziran'da toplanacak!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Haziran'da yapacağı toplantı merakla bekleniyor.İki ay içinde faizi 1 puan indiren yeni başkan Murat Çetinkaya'nın, bu hafta da üst bantta 0.25 ya da 0.50 puan indirim yapacağı belirtiliyor.

Merkez Bankası tekrar faiz indirimi yapacak mı?

Merkez Bankası, ABD’den gelen olumsuz veriler ile enflasyondaki düşük seyri bu ayki Para Politikası Kurulu toplantısında lehine kullanabilir. Merkez Bankası, yüzde 9.50 olan tepe faizi yüzde 9’a indirebilir..

Merkez Bankası'ndan faiz indirimine devam sinyali!

Ziraat Yatırım Ekonomisti Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz indirimlerine devam edileceği ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyali aldığını söyledi.

Merkez Bankası'ndan yeni faiz indirimi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 10'dan yüzde 9,5'e indirdi.

merkez bankası ataşehire taşınıyor mu Haberi

merkez bankası ataşehire taşınıyor mu

Gayrimenkul uzmanları, TOKİ'nin proje çalışmalarına başladığı bölgedeki ticari ofis fiyatlarının yüzde 50'ye kadar artabileceğini, konutların da ilk aşama yüzde 10'luk prim yapacağı görüşünde. Ayrıca bölgeye komşu Klozyatağı, Libadiye, Bulgurlu ve Şerifali semtlerindeki gayrimenkullerde değerlenecek. 

Merkez Bankası ve kamu bankalarının genel müdürlüklerinin taşınmasıyla, bir finans merkezine dönüşecek olan Ataşehir'de konut fiyatlarının yüzde 10, ticari gayrimenkul fiyatlarının ise yüzde 50 oranında artış göstermesi bekleniyor. Ayrıca son yıllarda yaklaşık 9 bin konutluk projelerin üretildiği Ataşehirde, yüzde 70'inde satılık ve kiralık tabelası bulunan boş konutların büyük oranda dolacağı öngörülüyor. Hükümetin yeni eylem planını açıkladığı basın toplantısında Başbakan Tayip Erdoğan, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıf bank'ın İstanbul'a taşınacağını açıklamıştı. Merkez...