24 / 04 / 2024

Merkez Bankası ihale faiz oranı

Merkez Bankası ihale faiz oranı

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 250 baz puan gerileyerek yüzde 16,50'den yüzde 14,00'e düşürdü.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası faiz indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 14'e düşürdü.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'e indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirdi ve yüzde 15'e düşürdü.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 16'ya indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puan indirdi ve yüzde 16'ya düşürdü.

Merkez Bankası politika faizini indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirdi ve yüzde 18'e düşürdü.

Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu!

Merakla beklenen faiz kararları açıklandı, açıklanan karara göre, Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da sabit tuttu.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi!

Merakla beklenen karar açıklandı, açıklanan karara göre, Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da sabit tuttu.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da sabit bıraktı.

Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 19'a çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puanlık artışla yüzde 17'den yüzde 19'a çıkardı. Faiz kararının ardından Dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini gördü.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 17'de sabit tuttu.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 17'de sabit bıraktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17'de sabit bıraktı.

Merkez Bankası ihale faiz oranı Haberi

Merkez Bankası ihale faiz oranı

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 250 baz puan düşüş göstererek yüzde 16,50'den yüzde 14,00'e düşürdü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sanayi üretimi son aylarda yüksek bir oynaklık sergilerken ana eğilim itibarıyla ılımlı artışını korumaktadır."

Kurul, enflasyonda yapılan düşüş eğilimi ve finansal koşullarda yapılan iyileşmeyle ekonomideki kademeli toparlanmanın süreceği açıklandı.

"Türk lirasındaki istikrarlı seyrin yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve ılımlı iç talep koşulları çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşte belirleyici olmuştur."

ifadeleri kullanılan açıklamada, "Gelinen noktada, mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla büyük ölçüde uyumlu olduğu değerlendirilmektedir."...