20 / 04 / 2024

mermer üretimi

mermer üretimi

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, Türk mermer ihracatçılarını uyardı. Düşük fiyat politikası nedeniyle birkaç yıl içinde maliyet kurtarılamayacağı için üretimin durma noktasına gelebileceği belirtti.

Marmara Adası'nda yılda 250 bin metreküp mermer üretiliyor!

Balıkesir'de yer alan Marmara Adası'nın mermer ihracatında neler kaydettiğini anlatan MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, adadaki mermer üretiminin yıllık yaklaşık 250 bin metreküp olduğunu belirtti.

Mermercilerde Çin korkusu!

Türk doğaltaş sektörünün en önemli ihracat pazarları arasında yer alan Çin'de büyümenin yavaşlaması sonrası yeni inşaat projelerinin azalması Türk mermer ve travertenine olan talebi azalttı.

Erol Efendioğlu: Türkiye'nin petrolü mermer!

Maden ihracatında 2023 yılı hedefini 15 milyar dolar olarak belirleyen Türkiye, 8 milyar dolarlık satışı 53 kalem madenden, kalan 7 milyar doları ise mermer ve doğal taştan bekliyor....

Derya Grup, açık bej blok mermer üretimine başlayacak!

Otomotiv, pazarlama, inşaat, enerji, dekorasyon ve beyaz eşya sektörlerinde 41 marka ile faaliyette bulunan Derya Grup, Dr Marble ve Dr Mermer markaları ile açık bej blok mermer üretimi başlıyor.

Türk şirketlerden Makedonya'ya çıkarma!

Türk şirketlerinin yatırımda yeni rotası Makedonya oluyor. Konyalı Dempo Group ambalaj ve mermer üretimi, PVC şirketi Proline ise pencere üretimi için 3 tesis kuracak.

Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı!

İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen Uluslararası Marmomacc Taş, Tasarım ve Teknoloji Fuarı'na İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) milli katılım gösterdi. Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı...

Siemens hafif raylı metro aracı üretimi için Durmazlar’ı tercih etti!

Durmazlar Holding Siemens'le işbirliğine gidiyor. Raylı sistem teknolojilerinde dünya devlerinden Siemens ürün gamından kaldırdığı hafif raylı metro aracı üretimi için Bursalı Durmazlar ’ı tercih etti

Yağlıca'da köy sakinlerinden mermer ocağı protestosu!

Yığılca ilçesinde inşaatına başlanan mermer ocağını protesto eden köy sakinleri, sondaj makinesinin çalışmasına da izin vermedi. Köy sakinleri, ikna çabalarına rağmen oturma eylemini hala sürdürüyor.

Marmara Adası, mermer adası!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mermer ocaklarının tehdidi altındaki Marmara Adası’nda 41 adet mermer işletmesinin olduğunu açıkladı. Bakan Yıldız, 11 mermer ocağında faaliyetlerin durdurulduğunu belirtti.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Citylux İnşaat Turizm Gıda Mermer Tekstil İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Citylux İnşaat Turizm Gıda Mermer Tekstil İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, A. A. Yousef Salem tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 18 Eylül'de kuruldu.

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Mermer ihracatı yüzde 50 azaldı!

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şehitoğlu, "Mermer ve doğal taş madenciliği sektöründeki blok ihracatının keskin bir şekilde yüzde 50 daralması, ülkemizin büyümesinin yavaşlamasına doğrudan etken olan bir durumu ortaya çıkardı" dedi...

Mermer ihracatının düşmesinde Çinliler etkili oldu!

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği ( AFSİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, "Mermer ve doğal taş işletmeleri, ihracat yapamadığı için tek tek kapanıyor" dedi...

Yatağan Termik Santrali'nde elektrik üretimi durdu!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül tarafından yapılan açıklamaya göre Ünitelerde yürütülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle santralde elektrik üretimi geçici süreyle durduruldu.

Mermer sektörü Çinli istilasında!

Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke ekonomisinin ikinci Çeyrekte yüzde 2,1 ve yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdüğü söyledi. Mermer sektörü Çinli istilasında.

mermer üretimi Haberi

mermer üretimi

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu, İtalya’da sektörün tüm bileşenlerini temsil eden en büyük örgüt. Yıllık 4.3 milyar eroluk büyüklükteki ekonomiyi temsil ediyor. Bunun 3.2 milyar euroluk kısmı ihracattan oluşuyor. Bu ihracatın en büyük 3 müşterisinden biri de Türkiye olduğu için İtalyan mermer teknolojileri üreticileri, buradaki doğaltaş sektörünü yakından takip ediyor.


Doğaltaş sektöründe dünyanın en büyük teknoloji üreticilerini temsil eden İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli, Türkiye’nin doğaltaş sektörünün dışarıdan fotoğrafını çekti.


İtalya’nın doğaltaş işleme makineleri ihracatında Türkiye’nin yıllardır hep ilk 5 büyük pazar arasında yer aldığını söyleyen Marabelli, “Türkiye’nin mermer sektöründe kaydettiği sıçramada İtalyan teknolojisine ağırlık vermesinin de büyük katkısı var. Türkiye’de de mermer makinelerini üreten firmalar var ama bunlar teknolojik olarak daha basit. Türkiye’deki büyük mermer üreticileri yeni...