28 / 03 / 2024

mersin leman kültür yıkımı

mersin leman kültür yıkımı

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Leman Kültür adlı işletmenin yıkımı için gelen belediye ekipleri, zabıta ve polis, çalışanların oluşturduğu etten duvarla karşılaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan, Tarsusluların hasretle beklediği ve birçok ile örnek olacak Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı'nı hizmete açtı

Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projeleri kapsamında, Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Mersin Kaşdişlen Kültür Merkezi açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliği ile 18 Ekim 2015’te temeli atılan ve yapımı tamamlanan Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Leman Kültür Cafe Kocaeli'nde şube açacak!

İstanbul, Eskişehir, Ankara gibi büyük şehirlerde şubeleri bulunan Leman Kültür Cafe Kocaeli'nde şube açmaya hazırlanıyor. Erdoğan Karataş ve Hayri Erdoğan’ın işletmesini üstlendiği Leman Kültür Cafe, cafe-bar konseptinde 600 metrekarelik bir alanda hizmet verecek.

Mersin Leman Kültür'de sular durulmuyor!

Mersin'de Adnan Menderes Bulvarı üzeri Marina karşısında yer alan Leman Kültür'de sular durulmuyor. İşyerinin ön tarafında bulunan bahçe, kamuya ait olduğu gerekçesiyle 10 Eylül tarihinde yıkıldı.

Mersin Yenişehir Leman Kültür'ün yıkılıyor!

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Leman Kültür adlı işletmenin yıkımı için gelen belediye ekipleri, zabıta ve polis, çalışanların oluşturduğu etten duvarla karşılaştı.

Mersin Leman Kültür'ün yıkımı yapılamadı!

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Leman Kültür adlı işletmenin yıkımı için gelen belediye ekipleri, zabıta ve polis, çalışanların oluşturduğu etten duvarla karşılaştı.

Mersin Kültür Parkı'ndaki kafeler yıkılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kültür Parkı'ndaki tüm kafeterya, çay bahçesi ve lokantaların yıkımında son aşamaya geldiklerini, yıkım işlemi tamamlandıktan sonra yeni bir projeyle ihale açacaklarını söyledi.

Mersin'de 7 milyon TL'ye Alevi Kültür Merkezi inşa edilecek!

Kilikya Nehir Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği girişimi ile projelendirilen 7 milyon TL bütçeli Alevi Kültür Merkezi'nin inşaatı başlıyor. Kültür merkezi mescit ve gasilhane ile Külliye özelliği de taşıyacak..

Mersin Yeni Asya Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Mersin Yeni Asya Temsilciliği ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin girişimleriyle geçen Pazar günü kalabalık bir dâvetli topluluğunun katılımıyla Mersin Yeni Asya Kültür Merkezi’nin temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi 20. Kültür ve Spor Şenliği sona erdi!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 20. Kültür ve Spor Şenliği, şarkıcı Yonca Lodi'nin sahne aldığı konserle sona erdi. Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki şenlik alanında düzenlenen kapanış etkinliği, havai fişek gösterisiyle başladı...

Mersin Üniversitesi 20. Kültür ve Spor Şenliği başladı!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 20. Kültür ve Spor Şenliği için Çiftlikköy Yerleşkesi girişinde bir araya gelen öğrenciler, bando eşliğinde yürüdü. Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından etkinliğe amfi tiyatroda devam edildi

mersin leman kültür yıkımı Haberi

mersin leman kültür yıkımı


Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Leman Kültür adlı işletmenin yıkımı için gelen belediye ekipleri, zabıta ve polis, çalışanların oluşturduğu etten duvarla karşılaştı. 


Büyüşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı'nın karan ile sabah saatlerinde işletme önünde toplanan zabıta, polis ve yıkım ekipleri söz konusu işletmenin bir bölümünün imar planına göre yıkılması gerektiğini öne sürerek, işletme temsilcileriyle görüşme yaptı. Yıkım girişimine tepki gösteren işletme sahiplerinden Necmeddin Kılıçcıoğlu, işletmenin yerleşimiyle alakalı hiçbir uygunsuzluk olmadığını ve ellerinde savcılık kararının olduğunu belirterek. "Büyükşehir Belediyesi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bize verdiği hakkı hiçe sayarak işletmemizi başımıza yıkmaya çalışıyor. Böyle derebeylik olamaz. Belediye, zabıtasını ve polisini alıp usulsüz bir şekilde burayı yıkmaya çalışıyor. Burayı yıkmaları için cesedimizi çiğnemeleri lazmı" şeklinde konuştu. 


Öte yandan, yıkıma engel olmak isteyen ve...