25 / 04 / 2024

mersin metro 2019

mersin metro 2019

Mersin Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde esnafla bir araya gelen Başkan Vahap Seçer, Akdeniz Çarşı esnafının taleplerini dinledi…

Mersin metrosunda kredi engeli!

Mersin metro hattı Meclis'te engelle karşılaştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, metro için talep ettiği borçlanma yetkisine onay verilmedi...

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Mersin Mezitli Metrosu için imzalar atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki vizyon projesi olan metro için imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 

Mersin Metrosu için büyük adım!

Mersin'de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı'nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili Belediye Başkanı Vahap Seçer'e 900 milyon Türk Lirası tutarında finansman yetkisi verildi.

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki metro hattı inşaatlarına ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, hizmete açılacak raylı sistemlere ilgili olarak, "2019-2024 yılları arasında yılda 20,44 kilometre ortalama ile toplamda 102,2 kilometre hattı hizmete açacağız" dedi.

Mersin metro ihalesinin maliyeti ne kadar? 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro ihalesinin maliyeti merak konusu oldu.  Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesinin maliyetini 790 milyon lira artırıp tekrar ihaleye çıkarılmıştı. 

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.

Mersin metro ihalesi 28 Nisan'da! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kente kazandırılacak metro için yeniden ihaleye çıkıyor. Yeni ihale 28 Nisan tarihinde yapılacak.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Mersin Şehir Hastanesi’nde ticari alanın kiras Sayıştay gündeminde!

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

Mersin Metrosu için ilk kazma bu yıl vurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 2019 yılı yatırım programında açıkladığı Mersin Metrosu projesi için ilk kazma bu yıl vurulacak.

mersin metro 2019 Haberi

mersin metro 2019

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde esnafların taleplerine yanıt verirken, şehir ile ilgili yapılacak iyileştirmeler hakkında bilgiler verdi. Seçer, imar planı ve metro projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Seçer, Nazım İmar Planı için ilçe belediye başkanları ile toplantı yapacak

Medya Gazete'nin haberine göre, Seçer, imar konusunda merkez 4 ilçe Belediye Başkanı ile önemli bir toplantı yapacaklarının bilgisini vererek “Bugün önemli bir toplantı yapacağız Akdeniz'i, bu bölgeyi çok ilgilendiren iki konuyu tartışacağız. Planlar çok önemli. Özellikle 1/5000’lik ikinci etap son derece önemli. Bu planlar, Mersin'e hayat verecek planlar. Mersin yatırım bölgesi. Tarsus ile Mersin merkez arasında kalan önemli sanayi yatırımlarının olduğu, akaryakıt depolarının olduğu, Mersin’in sanayisinin kalbinin olduğu, tesislerin, limanın olduğu bir bölge. Bu bölgede...