28 / 03 / 2024

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ulaşım alanında şehre kazandıracağı vizyon projesi olarak nitelendirilen Mersin Metrosu’nda en önemli aşama tamamlandı. Mersin Belediyesi'nde yer alan habere göre; 13.4 kilometre uzunluğa sahip ve 11 istasyondan oluşan “Mezitli Eski Belediye Binası–Tren Garı” arası yer altı metro yapım ihalesinin 28 Nisan 2021’de teknik ve mali yeterlilik aşaması tamamlanmıştı.

İhalenin kazananı belirlendi

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi İhale Komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde ihaleyi en avantajlı teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişimi kazandı. İhaledeki ikinci en avantajlı teklif ise 3 milyar 810 milyon lirayla Doğuş İnş. ve Tic. A.Ş. ile Yapı Merkezi İnş. ve San. A.Ş. ortak girişiminin oldu.

Yakın zamanda temeli atılacak

Tamamlanan bu önemli aşama sonrasında mevzuat gereği kararların açıklanmasının ardından gereken süreler neticesinde “Mezitli Eski Belediye Binası-Tren Garı” hattının sözleşmesi imzalanacak ve en kısa sürede yer teslimi yapılarak temel atılacak.

 Mersin Metrosu nun ihale süreci tamamlandı!

Başkan Seçer’e Mersin Metrosu için 900 milyon liralık finansman yetkisi tanınmıştı

Çalışmaların hızlandığı Mersin Metrosu’nun finansmanı için de 16 Ağustos 2021’de yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı İkinci Birleşimi’nde önemli bir karar verilmişti. “Hafif Raylı Sistem Metro Hattı’nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi” ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 900 milyon liralık finansman yetkisi alan Başkan Vahap Seçer, “Mersinimize Hafif Raylı Sistem Projesi’nde önemli bir adım daha atılmıştır. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Mersin Metrosu için büyük adım!


Geri Dön