25 / 04 / 2024

Mersin metrosu

Mersin metrosu

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Mersin Mezitli Metrosu için imzalar atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki vizyon projesi olan metro için imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 

Mersin Metrosu için büyük adım!

Mersin'de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı'nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili Belediye Başkanı Vahap Seçer'e 900 milyon Türk Lirası tutarında finansman yetkisi verildi.

Mersin Metrosu ihalesinin ikinci aşaması yarın!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Mersin Metrosu ihalesinde ikinci aşama yarın gerçekleşecek.

Mersin Metrosu için ilk kazma bu yıl vurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 2019 yılı yatırım programında açıkladığı Mersin Metrosu projesi için ilk kazma bu yıl vurulacak.

Mersin Büyükşehir'den metro müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinliler’in uzun süredir beklediği Mersin metrosu için müjdeyi verdi.

Mersin Metrosu'nun inşaatı yıl içinde başlayacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ulaşımına yeni bir vizyon katacak olan Mersin Metrosu’nu tanıttı.

Mersin'e metro geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde yapımına başlanılacak ve kentin trafik sorununa kökten çözüm üretecek, toplu taşımada iyileştirmeler yapacak olan, ‘Mersin Metrosu Hat 1’in Ön Proje’ sunumu yapıldı. 

Mersin turizmi yabancı yatırımcılar ile renkleniyor!

Adeta yıllara meydan okuyan  tarihi dokusu, denizi ve güneşi ile turizmden her geçen yıl daha fazla pay almaya  başlayan Mersin 'deki yazlık evler farklı kültürleri buluşturan bir mekan haline  geliyor

Mersin'de icradan 3 milyon 134 bin TL'ye satılık fabrika!

Mersin 4. İcra Müdürlüğü, Mersin ili, Akdeniz ilçesinde bulunan fabrika satılıyor. Toplam bedeli 3 milyon 134 bin TL olan fabrikanın ihalesi birinci satışı 25 Temmuz 2011 Pazartesi günü ve ikinci satış 4 Ağustos 2011 Perşembe günü Özel İdare İşhanın'da ya

Mersin OSB'de 1 milyon 600 bin TL'ye satılık fabrika!

Mersin İli, Tarsus İlçesindeki organize sanayi bölgesi içinde yer alan 12 dönüm arazi üzerine kurulu fabrika binası satışa sunuluyor. Fabrika binasının 1.800 metrekare kapalı alanı, 400 KVA trafosu, 7,5 tonluk tavan vinci bulunuyor

Mersin 5. Yapı ve Emlak Fuarı açıldı!

Devlet Bakanı Zafer çağlayan, Türkiye 'nin artık yapı malzemeleri dahi ihraç eder konuma geldiğini ifade etti. çağlayan, Forza Fuarcılık ve MTSO girişimleriyle bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Mersin Yapı ve Emlak Fuarı'n açılışında sektörün ülke genelin

Mersin metrosu Haberi

Mersin metrosu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ulaşım alanında şehre kazandıracağı vizyon projesi olarak nitelendirilen Mersin Metrosu’nda en önemli aşama tamamlandı. Mersin Belediyesi'nde yer alan habere göre; 13.4 kilometre uzunluğa sahip ve 11 istasyondan oluşan “Mezitli Eski Belediye Binası–Tren Garı” arası yer altı metro yapım ihalesinin 28 Nisan 2021’de teknik ve mali yeterlilik aşaması tamamlanmıştı.

İhalenin kazananı belirlendi

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi İhale Komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde ihaleyi en avantajlı teklif olan 3 milyar 379 milyon 404 bin 875,26 lira ile Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. ortak girişimi kazandı. İhaledeki ikinci en avantajlı teklif ise 3 milyar 810 milyon lirayla Doğuş İnş. ve Tic. A.Ş. ile Yapı Merkezi İnş. ve San. A.Ş. ortak girişiminin oldu.

Yakın zamanda temeli...