26 / 04 / 2024

Mersin mimari yenileme

Mersin mimari yenileme

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Capitol Alışveriş Merkezi'ne Avrupa'nın en iyi mimari ödülü!

International Property Awards yarışmasında Capitol Alışveriş Merkezi Yenileme Projesi ile “Perakende Alanında Avrupa’nın En İyi Mimari” Ödülüne layık görüldü..

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da katıldı.

Mersin Uray ve Mücahitler Caddeleri yenileniyor!

Mersin’in merkezi konumunda bulunan ancak kaderine terk edildiği için eski cazibesini kaybeden Uray ve Mücahitler Caddesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne dahil edildi.

Mersin'in iki caddesi Kentsel Tasarım projesine dahil oldu!

Mersin'deki Uray ve Mücahitler Caddesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne dahil edildi.

Mersin'deki Kentsel Tasarım çalışmalarında sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde hayata geçirilen ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme’ çalışmalarında sona gelinirken, esnaf ise cadde ve sokakları afişlerle donatarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletiyor.

Mersin Uray Caddesi'nde kentsel tasarım başladı!

Mersin’de 27 Temmuz’da başlayan, Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi çalışmaları kapsamında Uray Caddesi’ne de kazma vuruldu.

Mersin Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı, Ulu Camii çevresi, Taş Bina çevresinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Mersin kentsel yenileme projesinde son durum!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projenin ilk etabı Cumhuriyet Meydanı’ndan, Yoğurt Pazarı’na, İnönü Caddesi’nden, İstiklal Caddesi’ne kadar olan bölgede yapılıyor

Mersin kentsel tasarımla yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Silifke Caddesi ve Taş Bina çevresinde yapılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla değişiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Silifke Caddesi ve Taş Bina çevresinde yapılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Mersin mimari yenileme Haberi

Mersin mimari yenileme

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede mimari düzenleme ve yenileme planıyla ilgili geniş kapsamlı çalışmalara başlandı.

Time Türk'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönemde şehir için planladığı mimari ve çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarına anlatıldı. Özellikle kent merkezinde mimari yapı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalara hayata geçirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeşil alanlarını artıracak ve Mersin'i daha yaşanılır bir şehir yapacak. 

Mersin'in kültür ve sanat şehri olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in talimatıyla, yeni dönem kent planlamasında işlevsiz yapıların çevirilip, kültür-sanat faaliyetlerinde kullanılması planlanırken, yine istihdam sorununun çözülmesi amacıyla çalışmalara devam edilen Kariyer Merkezi'nin yer temini plan dahiline alındı. Hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında bölgede çevre kirliliklerinin de...