24 / 04 / 2024

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.



Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede mimari düzenleme ve yenileme planıyla ilgili geniş kapsamlı çalışmalara başlandı.

Time Türk'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönemde şehir için planladığı mimari ve çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarına anlatıldı. Özellikle kent merkezinde mimari yapı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalara hayata geçirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeşil alanlarını artıracak ve Mersin'i daha yaşanılır bir şehir yapacak. 

Mersin'in kültür ve sanat şehri olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in talimatıyla, yeni dönem kent planlamasında işlevsiz yapıların çevirilip, kültür-sanat faaliyetlerinde kullanılması planlanırken, yine istihdam sorununun çözülmesi amacıyla çalışmalara devam edilen Kariyer Merkezi'nin yer temini plan dahiline alındı. Hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında bölgede çevre kirliliklerinin de engellenmesi amaçlanıyor.

Mersin'in temiz ve yeşil bir kent olmasını planladıkların söyleyen Ulusoy, "Mersin'in yeşil dokusu çok az. Yani bizim kamusal alan dediğimiz, insanların rahat gidip geldiği, oturduğu, gölgesinden faydalandığı alan sayısı çok sınırlı. Şimdi bunun, bundan sonrasında çoğaltılmasıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Mersin'in kanayan yarası olacağı açıklanan betonlaşmaya çözüm olması amacıyla merkezde bulunan Uray Caddesi yaya bölgesi üzerinde yer alan yapılar ve çevre düzenlemesi başta olmak üzere farklı birçok bölgede yenileme ve düzenleme çalışmalarına gitmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, tarihi mimarilerin de restore edilmesi amaçlanıyor. Merkezde tarihi taş bina, karamancılar konağı, kasaplar çarşısı gibi mekanların kente artı değer katması için girişimler gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan tarihi taş bina ve karamancılar konağı için çeşitli projeler amaçlanırken, taş binanın şehir müzesi olmasına yönelik proje onay aşaması oldu. 


Geri Dön