18 / 04 / 2024

Esenler'de kentsel yenileme çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor!

Esenler'de kentsel yenileme çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve İBB ile işbirliği halinde kentsel yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ederken, vatandaşlar da kentsel dönüşüme yoğun ilgi gösteriyor. Esenler'de kentsel yenileme çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor...



Esenler Belediyesi'nin "Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın" sloganıyla yürüttüğü kentsel yenileme çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor. 


Şehir estetiğine uygun, güvenli ve yaşanabilir binalar yapmak için çalışan Esenler Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  ve İBB ile işbirliği halinde kentsel yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ederken, vatandaşlar da kentsel dönüşüme yoğun ilgi gösteriyor. 2009 yılından bu yana Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü ile Emlak ve istimlak Müdürlüğü'nün rehberliğinde yürütülen çalışmalarla vatandaşlar, ya bireysel olarak, ya da çeşitli toplu konut projeleri ile riskli binalarını yıkarak güvenli konutlar inşa etmeye başladılar. Belediyenin rehberliği ve devletin teşviki ile vatandaşların kentsel dönüşüme yönelmesi, gelecek için de ümit veriyor.


5 YILDA 16.000 KONUT 


Esenler'in değişen şehir kimliğine ayak uyduran vatandaşlar, depreme dayanıksız binalarını yıkarak estetik ve daha güvenli yapılar yapmaya başladı. 2009 yılından bu yana binlerce vatandaş binalarını yeniden inşa etti ve depreme dayanıklı hale getirdi. 


Özel teşebbüs tarafından son 5 yılda Esenler'de yaklaşık 16.000 yeni konut inşa edildi. Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Kanunu olarak rine 229 adet bağımsız bölüm yapıyor. Demirler İnşaat da Nene Hatun Mahallesi'nde 65 adet bağımsız bölümü yıktı ve 110 adet bağımsız bölümün inşaatını sürdürüyor. Acar İnşaat ise Birlik Mahallesi'nde 12 bağımsız bölümü yıkarak 88 bağımsız bölümün inşasına başladı. 


DEVLETTEN 15 BİN KONUT 


Kentsel dönüşümde Türkiye'nin öncü belediyelerinden birisi olan Esenler Bediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve İBB ile birlikte devam ettirdiği ve projelendirdiği konut sayısı ise yaklaşık 15 bin. Bu konutlardan bir kısmı Turgut Reis Mahallesi'nde vatandaşlara teslim edilirken bir kısmı da Oruç Reis Mahallesi'nde inşa edildi ve sahiplerini bekliyor. 


2400 konutu kapsayan ve yapımını Emlak Konut'un üstlendiği Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi inşası da yakında başlayacak. 


Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve İBB ile birlikte ilçede yürüttüğü projelerin yanında, devletin ve belediyenin verdiği teşviklerle özel teşebbüs de atağa geçti bilinen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu" nun yürürlüğe girmesinin ardından, binalarmı yenileyenler için devletin verdiği çeşitli teşvikler ile Esenler Belediyesi'nin plan desteği sayesinde inşaatların hız kazandığını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bir taraftan devlet eliyle yürütülen, bir taraftan da özel teşebbüsün gayretleri ile Esenler'de kentsel dönüşüm bir seferberlik halinde devam ediyor. Süreci hızlandırmak ve vatandaşlarımızı bir an önce güvenli yapılara taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak bu konuda rehberlik hizmetimizi aralıksız sürdürüyoruz" dedi. 

ÖZEL TEŞEBBÜS Vatandaşların yüzde 85'inin kentsel dönüşümü desteklediği Esenler'de, vatandaşlar tarafından bireysel olarak yeni binalar yapılırken, bir yandan da özel teşebbüs eliyle şehrin farklı noktalarında toplu konutlar üretiliyor. 


Dokuz Sütun


Geri Dön