25 / 04 / 2024

Mescid-i Nebevi

Mescid-i Nebevi

İngiliz Independent gazetesi, Suudi Arabistan'ın Medine kentinde bulunan Mescid-i Nebevi'yi genişletme projesi kapsamında Hazreti Muhammed'in, eşlerinin ve kızlarının kabirlerinin yerinin değiştirilmesini içeren bir öneri olduğunu yazdı

Rahşan Ecevit'e kutsal mekandan milyar dolarlık miras!

Mescid-i Nebevi'deki genişletme çalışmaları Bülent Ecevit'in dedesinden kalan 2 milyar dolarlık mirası yeniden gündeme taşıdı...

Ertuğrul Günay: Kutsal mekanları yıkmaya kimsenin yetkisi yoktur!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mescid-i Nebevi'nin yıkılacağı iddiasıyla ilgili, ''Kutsal mekanları yıkmak, ortadan kaldırmak gibi hiç kimsenin, yeryüzünde hangi sıfatı taşırsa taşısın hakkı ve yetkisi yoktur'' dedi.

Diyarbakır Atatürk Stadyumu üzerine Türkiye'nin en büyük camisi yapılacak!

Diyarbakır'da Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu alan üzerinde aynı anda 20 bin kişinin saf tutabileceği Türkiye'nin en büyük camisi inşa edilecek

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

İslami Vakıflar İdaresi'nden Mescid-i Aksa'daki inşaat çalışmasının durdurulması çağrısı!

İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa çevresinde yapılan "şüpheli" kazı çalışmalarının ortaya çıkaracağı sonuçlara karşı uyardı.

İsrail teleferik projesi Kudüs'ü Yahudileştirecek!

Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te hayata geçireceği teleferik projesinin şehri Yahudileştireceğini kaydetti.

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

İsrail Kudüs'te bir Filistinliye evini kendi elleriyle yıktırdı!

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Kudüs'te bir Filistinliye, Mescid-i Aksa'nın güney yakasında yer alan Silvan beldesindeki evini kendi elleriyle yıktırdı. 

İsrail'den Doğu Kudüs'ün Yahudileştirilmesinde yeni adım!

İsrail Meclisi, Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan Mahallesi’nde Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını öngören yasa tasarısını 61 oyla kabul etti...

Mescid-i Aksa'da 'Yahudilere mülk satmayın' uyarısı!

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin, "Mukaddesatınıza ve size emanet edilen gayrimenkullerinize sahip çıkın. Allah sizi bu kutsal şehrin muhafızları olmanız için halifeler kıldı." şeklinde konuştu...

Mescid-i Aksa yıkılma tehlikesi altında!

İsrail meclisindeki Arap milletvekillerinden Cemal Zahalka, Mescid-i Aksa'nın yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Zahalka, İsrail'in Harem-i Şerif altında yaptığı kazılar nedeniyle Mescid-i Aksa'nın depremde yıkılacağını ifade etti.

Muhammed Dahlan İsrail için arazi satın alıyor!

BAE destekli eski Fetih lideri Muhammed Dahlan, İsrail için Mescid-i Aksa yakınlarındaki arazileri satın alıyor. Dahlan’ın emrindeki bir BAE’li iş adamının Kudüs’ün Eski Şehir mevkiindeki ev ve arazilere göz diktiği söyleniyor.

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.

Mescid-i Aksa’daki iç restorasyon tamamlandı!

Kudüs İslami Vakıflar Dairesi Başkanı Hatip: “Mozaikler ve sıva dekorasyonu dahil bin 800 metrekarelik alan üzerinde kapsamlı bir restorasyon süreci oldu” dedi.

Mescid-i Nebevi Haberi

Mescid-i Nebevi

Müslüman dünyasında tartışmalara sebep olabilecek iddiayı haberleştiren İngiliz Independent gazetesine göre, Mescid-i Nebevi'yi genişletme çalışmalarına ilişkin 61 sayfalık öneriyi hazırlayan Riyad Üniversitesi'nden Suudi akademisyen Dr. Ali bin Abdulaziz al-Shabal'ın, Hz. Muhammed'in, eşlerinin ve kızlarının kabirlerinin yerinin değiştirilmesini önerdiği öne sürüldü.


Independent'ın haberine göre öneride, milyonlarca Müslümanın ziyaret ettiği kabrin, kutsal alanın yakınlarındaki El Baki mezarlığına taşınması yer alıyor. Haberde ayrıca, bu plan üzerinde henüz herhangi bir karara varılmadığı belirtildi.


Gazete, öneride Hz.Muhammed'in kabrini çevreleyen, eşleri ve kızları tarafından kullanılan odaların yıkılmasına dair planların yer aldığını...