26 / 04 / 2024

metro ağı hedefi

metro ağı hedefi

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açılış Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, "Hedefimiz 2020'ye girerken tünellerde 68 kilometreye, metroda 355 kilometreye ulaşmaktır. " dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

İstanbul'da 4 metro açılışı yaptıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu en son Havalimanı -Arnavutköy arasındaki metroyu hizmete açtıklarını kaydederek, o bölgeden başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17.5 kilometrelik metro hattının da önümüzdeki sene açılacağını söyledi.

İzmir'e ikinci havalimanı geliyor! İlk girişimler başladı!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi "Dünya Şehir Aliağa" hedefi ile hazırlanan projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bunlardan biri de Aliağa’ya Kuzey İzmir Havalimanı projesi oldu.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu?

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu? soruları vatandaşlar tarafından sürekli sorulmaktadır. İşte detaylar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli'den metro açıklaması: CHP'de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilen o açıklamalar...

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!

İstanbul’un kangrene dönen trafik düğümünün çözüme kavuşturulması için en büyük atılım, ulaşım alanında gerçekleştirildi ve önceki yönetimin durdurduğu ya da hiç başlamadığı 10 hatta birden raylı sistem inşaatlarına start verildi.

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 263 kilometreye ulaştı!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı. " Şu anda 75 kilometre inşaatı devam eden 10 raylı sistem hattımız var" diyen Alpkökin, "En büyük hayalimiz şu anda devam eden projelerin devreye alınması" dedi.

Metro açılışı 2021!

Milyonlarca insanın yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hızlandı. İşte metro açılışı 2021 tarihleri...

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul'da metro ağı 324 kilometreye ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden projeler tamamlandığında İstanbul'da 324 kilometreye ulaşacak bir metro ağının olacağını belirtti.

İstanbul'da 2021'de 5 yeni metro açılacak! 

İBB 2021 yılında 5 yeni metro hattı açacak. Peki yeni açılacak metrolar nereden geçecek? Ev alacaklar nereye yatırım yapmalı? İşte detaylar...

Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa etti...

İstanbul metro ağlarıyla ulaşımda çağ atladı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç "İstanbul son 20 yılda çok değişti. Çok büyük projelerle tanıştı. Bugüne kadar ortaya konulan hizmetleri tamamlayacak, bir adım daha ileri taşıyacak projelere ihtiyacı var" diye konuştu.

metro ağı hedefi Haberi

metro ağı hedefi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşa'nın en hassas noktası Kasımpaşa-Hasköy tünelinin İstanbul, ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.


Başbakan Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy bölümünün, İstanbul trafiğini rahatlatmak için başlattıkları 16 tünel projesinin en önemli etaplarından biri olduğunu dile ifade etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Erdoğan, "Yedi tepeli İstanbul'u, 16 tünelle tepelerin altından birbirine bağlıyoruz. Ferhat gibi dağları, tepeleri delerek dünyanın incisi bu güzel şehri hepimiz için daha yaşanabilir hale getirmenin gayreti içindeyiz. İstanbul trafiğinde araç kullanan ve yolculuk eden herkes, tünellerin ne büyük rahatlık sağladığını gayet iyi biliyor." şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar hizmete sundukları tünel ve metro projelerinden ve hedeflerinden şu şekilde bahsetti; "Hedefimiz 2020'ye girerken tünellerde 68...