25 / 04 / 2024

metro kazısında lüks ev

metro kazısında lüks ev

İtalya’nın Roma kentindeki metro genişletme çalışmaları esnasında M.Ö. 2. yüzyıldan kalma olduğu anlaşılan 14 adet lüks odaya sahip lüks bir ev bulundu. 

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

İbraz edilen karşılıksız çek adedi ekim ayında yükseliş gösterdi

Takasbank Çek Takas Sistemine göre ibraz edilip karşılıksız kalan çek sayısı ekim ayında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Buna göre karşılıksız çek tutarı bir önceki ayda 2,66 milyar Türk Lirası'ndan 6,03 milyar Türk Lirası'na çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Lüks konutlara talep arttı! 

Milliyet Gazetesi yazarı Nilüfer Kas, bugünkü köşe yazısında lüks konut alıcılarının profilini kaleme aldı. 

Ev alacaklar dikkat! Evinizin değeri düşebilir!

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında lüks siteden otoyol geçmesi durumunda ne yapılır? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Bülent Ersoy Bodrum'dan iki süper lüks villa aldı!

Türk Sanat Müziği'nin 'Divası' Bülent Ersoy, Bodrum'dan toplam 40 milyon TL'ye iki süper lüks villa satın aldı. Usta sanatçı, villaların tapu işlemleri için Bodrum'a gitti.

metro kazısında lüks ev Haberi

metro kazısında lüks ev

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; İtalya’nın Roma kentinde yapılan metro genişletme çalışmaları sırasında 14 adet lüks odaya sahip lüks bir ev keşfedildi. 

Şehrin metro hattına ilave edilen C hattının inşası sırasında keşfedilen yeni bulgular ise son yıllarda ortaya çıkanlara hiç de benzemiyor.

Dönemine göre oldukça zengin detaylarla döşenmiş konutun zemini geometrik şekiller içeren özel kesim mermerler, freskli duvarlar içeriyor.

Kentin yüzeyinden 12 metre aşağıda yer alan ev, en az 14 lüks odaya ve merkezi bir avluya sahip.  

Arkeologların en çok şaşırdıkları şey, yapının oldukça iyi korunmuş olmasıydı: Webtekno’nun haberine göre süslemeler, freskler ve işlemelerin yapıldığı gün gibi durması, araştırmacıları fazlasıyla heyecanlandırdı.