19 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğu kimdir

Mevlüt Çavuşoğu kimdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, 2010-2016 yılları arasındaki taşınmaz kiralamaları nedeniyle yapılan harcamaların, 6 milyon 46 bin lira olduğunu açıkladı.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Kira anlaşmazlıklarda yeni sistem resmen boyut atlatacak: Çoğu ev sahibi ve kiracının bundan haberi yok!

Türkiye'de ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlara 1 Eylül tarihi itibarıyla arabuluculuk sistemi bakıyor. Çoğu kimsenin bilmedi yeni uygulama söz konusu siteme boyut atlatacak. Peki nasıl? İşte detaylar...

Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 24. ve 25. dönemlerde Niğde milletvekili olarak görev yapan Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Memurlara kira yardımı verilmesi yeni gündem konusu oldu. Konuyla ilgili bakan Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir açıklama yaptı. Yüksek kira yükü hafifletilecek. Bazı tedbirler içeren planlar açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Bu şehirlerde yaşayan memura kira desteği müjdesi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan memurlara kira desteğinde bulunacağını açıkladı! İşte detaylar!

Memurlara il ve ilçe bazında kira yardımı geliyor! Bakan resmen duyurdu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarının vatandaşların en çok tepki gösterdiği sorunlardan olduğuna dikkat çekti ve kira yardımı müjdesi verdi. 

Mevlüt Uysal kimdir? 

Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Uysal kimdir? 

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da çıkan yangınlara yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yenilerin inşa edileceğini dile getirdi.

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Manavgat'ta çıkan yangın sonrası için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, yanan evler yerine inşa edilecek konutlar için bir ay içerisine örnek ev inşa edileceğini dile getirdi.

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili olarak, “Şunu net söylemek isterim ki ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşması’na bir etkisi var ne de Montrö Anlaşması’nın Kanal İstanbul’a bir etkisi var” diye konuştu.

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğu kimdir Haberi

Mevlüt Çavuşoğu kimdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtladı. Ankara’daki ek hizmet binasına aylık 380 bin TL, İstanbul temsilciliği binasına ise aylık 900 bin lira kira ödeniyor.


Ankara Balgat'taki ek hizmet binasının 1 Aralık 1997, İstanbul Temsilciliğinin 1 Mayıs 2015, Gaziantep Temsilciliğinin ise 1 Kasım 2015’den itibaren faaliyet gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, ”Ankara'daki bina 3 katlı olup 3.585 metrekare alana sahiptir. Ek hizmet binasına haziran ayı itibariyle 380 bin 386 TL kira ödenmektedir” dedi. 2 bin 47 metrekare  alana sahip İstanbul Temsilciliğine ise 2016 yılı Haziran ayı itibarıyla aylık 897.763 TL ödeniyor. Gaziantep Temsilciliğinin kira bedeli ise aylık 150 bin lira.


Kira ödemelerinin 3’er aylık dönemler halinde peşin olarak yapıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Kiralama maliyeti Maliye Bakanlığının tahsis ettiği...