26 / 04 / 2024

milas metan gazı patlaması

milas metan gazı patlaması

Milas'ta çöp depolama alanında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı. Çöp depolama alanında metan gazı patlaması sonucu çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Atıklardan 10 bin konuta yetecek elektrik!

AMASYA'da Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisinde metan gazının yenilenebilir enerjiye dönüşümü ve 10 bin konuta yetecek .

Ümraniye Hekimbaşı'da modern tesisler inşa edildi!

1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'da bulunan dev çöp alanında metan gazı patlaması sonucunda 39 kişinin öldüğü alanda futbol, tenis, voleybol, basketbol ve her türlü sporun yapılabildiği modern tesisler yükseliyor.

Diyarbakır Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşme bedeli 23 milyon avro olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yüzde 97’sini tamamladı, tesisin elektrik enerji ihtiyacının metan gazından elde edilmesi planlanıyor.

Van'da 12 dönüm arazide ekolojik köy kurulacak!

Türkiye'nin ilk en büyük Ekolojik Köyü Van'da kurulacak. 12 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan proje Güneş Evi, Perma Tarım, Saman Evi gibi unsurlardan oluşacak ve evsel atıklardan gübre, foseptikteki metan gazı enerjiye dönüştürülecek.

Samsun'da metan gazı bulan bir kişi bu gazla evini ısıtıyor!

Samsun'da Bafra ilçesinde bir çiftçi, kuyu kazarken bulduğu metan gazıyla hem evini ısıtıyor, hem de yemeğini pişiriyor. Mahallede yaklaşık 10 evin, bahçesinden çıkan metan gazıyla ısınıyor..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı egzoz gazı denetimlerine devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı egzoz gazı denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Yarın İstanbul ’ da denetime çıkacak ekipler sınırı aşan araç sahiplerine cezai işlem uygulayacak...

Milas'ta 600 hektar orman kül oldu!

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde önceki gün mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine İzmir, Manisa, Antalya, Denizli, Kütahya ve Aydın'dan da ekipler sevk edildi...

Muğla Milas'ta orman yangını çıktı!

Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler sevk edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araçların egzoz gazı emisyon ölçümlerini takip edecek!

Bakanlık trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini çok sıkı takip edecek. Yapılacak olan ölçümler neticesinde 1755 tl para cezası kesilebilecek.

Bodrum'da boru patladı, Bodrum-Milas karayolu ulaşıma kapandı!

Güvercinlik Mahallesi Kaynar mevkisinde bulunan DSİ'ye ait içme suyu ana isale hattı, henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Borudan fışkıran suyun taşıdığı çamur birikintisi nedeniyle Bodrum-Milas karayolu araç geçişine kapandı.

Marmara fayında metan gazı çıkışı var!

17 Ağustos depreminin 15 ' inci yılında ürküten uyarı... 'Marmara fayında metan gazı çıkışı var' açıklaması geldi. ' Felaket kapıda mı? ' sorusu uzmanları böldü...

Manisa'da çöplük yangını çıktı!

Manisa'da çöplük yangını çıktı. Turgutlu ilçesindeki çöp depolama alanında metan gazının sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Doğal Gaz Piyasası Kanunu değişiyor!

Doğal Gaz Piyasası Kanunu değişiyor. Doğal gaz piyasasını günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenleyen Doğal Gaz Piyasası Kanunu' nda Değişiklik Yapan Tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

milas metan gazı patlaması Haberi

milas metan gazı patlaması

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çaltılık mevkisinde, ilçenin katı atıklarının depolandığı alanda metan gazı patlaması sonucu yangın başladı.


Bölgedeki etkili rüzgar nedeniyle alevler ormanlık alana sıçradı. Yangına Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliğine bağlı 6, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 arazöz ile müdahale ediliyor.


Alanda zaman zaman küçük çaplı patlamalar meydana gelen yangını sündürme çalışması...