28 / 03 / 2024

Milet Apollon Tapınağı yolu

Milet Apollon Tapınağı yolu

Roma döneminde Milet Antik Kenti ile Didim Apollon Tapınağı arasında halkın kahinlerle görüşmek için kullandığı ve "kutsal" olarak gördüğü yol, 2 bin 600 yıl sonra restore edildi

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Zeus Lepsynos Tapınağı'nın değeri artacak!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Zeus Lepsynos Tapınağı'nın da bulunduğu Euromos Antik Kenti'nde kazı ve belgeleme çalışmaları yapılıyor. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, ''Tapınağın antik değeri bir kat daha yükselecektir'' dedi.

Balıkesir Kyzikos'daki Hadrian Tapınağı gün yüzüne çıkarılacak!

Kyzikos Antik Kentte bu yıl 11'ncisi yapılan kazı çalışmaları başladı. Kazı heyeti başkanı Doç.Dr. Nurettin Koçhan, bu yılki hedefin Hadrian Tapınağı'nı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

Augustus Tapınağı'nın yıkım kararı mecliste!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu, arkeolojik SİT alanı olan Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Camii çevresinde, kepçelerle yaptığı yıkım işlemi yargıya taşındı.

Augustus Tapınağı'nın yıkım haberi asılsız çıktı!

Hacı Bayram Camisi’nin bitişiğinde yer alan sur duvarı restorasyon çalışmalarını, “Augustus yıkılıyor” diye duyuran internet sitesi, Başkan Gökçek Twitter’dan yaptığı açıklamayla yalanlandı

Ankara Augustus Tapınağı yıkıldı!

Ankara’nın tarihi yapılarından Augustus Tapınağı’nın hemen yanında yer alan tarihi duvar ve sütunlar, önceki gece, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Hasankeyf Zeynel Bey Türbesi nasıl taşınacak?

Hasankeyf’te bulunan tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin taşınma yöntemi belirlendi. Türbe, Mısır’da Asvan Barajı nedeniyle nakledilen Ebu Simbel Tapınağı’nın taşınma modeliyle nakledilecek.

Milet Apollon Tapınağı yolu Haberi

Milet Apollon Tapınağı yolu

Roma döneminde Milet Antik Kenti ile Didim Apollon Tapınağı arasında kahinlerle görüşmek için kullanılan 2 bin 600 yıllık "kutsal yol", restore edildikten sonra yürüyüş yolu olarak düzenlendi.


Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Didim ilçe sınırları içerisinde bulunan, milattan önce 6. yüzyıla ait 25 kilometrelik antik yol ile ilgili çalışmalara 2009 yılında başladıklarını, uydu koordinatları ile güzergahının belirlendiğini söyledi. 


Antik döneme ait heykeller, dinlenme yerleri ve sütunların da yer aldığı yolun 2012 yılından itibaren restorasyonuna başlandığını ifade eden Aktakka, ilk etapta temizliğin yapılıp yön levhaları yerleştirildiğini anlattı. 


Aktakka, bu yıl turizme kazandırılan "kutsal yolun", tarih ve doğa yürüyüşü açısından önemli bir yapı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 


"Kutsal yolda o dönemlere ait çeşitli izler bulunuyor. Bazı bölümlerde heykel...