20 / 04 / 2024

milli parklarımız

milli parklarımız

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Latmos ( Beşparmak Dağları ) milli park yapmak için için Alman araştırmacı Anneliese Peschlow'dan 30 bin imzalı dilekçe istedi.

Milli park nedir?

Ulusal park olarak da bilinen milli park nedir, milli parklarımızı korumak neden önemlidir? Detayları haberimizde...

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

Didim Milli Emlak Müdürü tutuklandı!

Hazineye ait kıymetli araziler üzerinde usulsüz işlem yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan eski Didim Milli Emlak Müdürü İrfan D. tutuklandı...

Dursun Özbek: Riva ve Florya için zamana ihtiyacımız var!

Dursun Özbek, "Ben sizden projeler için yetki alırken, Riva ve Florya'dan 1,5 milyar lira elde edeceğimizi söyledim. Şu anda bu rakamı da geçeceğiz. Florya'da daha ihaleye dahi çıkmadık. Bu projeler için zamana ihtiyacımız var." dedi.

Ali Ağaoğlu: 2018'de yenilenebilir enerji yatırımımız 1 milyar TL olacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu YKB Ali Ağaoğlu, "2018'de yenilenebilir enerji yatırımlarımızın büyüklüğü toplam 1 milyar TL olacak" dedi.

Gemlik'te 50 bin vatandaşımızı deprem riskinden kurtaracağız!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'te riskli bölgelerdekilerin nakline ilişkin düzenleme hakkında açıklama yaptı, Yılmaz, "Yaklaşık 50 bin vatandaşımızı deprem riskinden kurtarmış olacağız." dedi.

Aldığımız tedbirlerle ekonomik durgunluğu ortadan kaldırdık!

Başbakan Binali Yıldırım, "İş alemimize, iş yerlerimize, üretime, ticarete, sanayiye ve inşaat sektörüne velhasıl piyasaya 250 milyar liralık kaynak üreterek vergi indirimleri, prim ertelemeleri gibi aldığımız tedbirlerle ekonomik durgunluğu ortadan kaldırdık." dedi

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Vatandaşlarımızın konut, sosyal tesis, çevre ve yeni yerleşimler gibi farklı yapılaşma alanlarında bizden talep ettiği projeleri hayata geçireceğiz."

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

Hedefimiz 6 milyon vatandaşımızı daha güvenli yapılara taşımak!

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Fuar ve Zirvesi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, "Hedefimiz 2023 yılında 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşarak 6 milyona yakın vatandaşımızı daha güvenli ve güzel yapılara taşımaktır" dedi.

Mehmet Özhaseki: Yapacağımız yapılar 200 sene yıkılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Şikayetçi olduğumuz yapıları 5-10 sene içerisinde yıkarız Allah'ın izniyle. 15 senelik bir hedef belirledik. 15 senede yıkacağız bunları. Türkiye'nin neredeyse yarısını yok edeceğiz ama yerine koyacaklarımız var ya 100-200 sene bir daha yıkılmayacak" dedi.

Evrim Kırmızıtaş: Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor!

"Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor" diyen Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, Ori isimli "robotik mobilya" hakkında konuştu.

İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turanlı, ''Ben kendi ülkeme yatırımdan asla geri durmam. İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var'' diye konuştu.

milli parklarımız Haberi

milli parklarımız

 Bafa Gölü’ünün kıyısında Herakleia Latmos’u araştıran Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Dr. Anneliese Peschlow, Anadolu’nun en eski kaya resimlerini tespit ettiği Beşparmak dağlarının Milli Park statüsüne alınması için kampanya başlattı. Peschlow 30 bin imza toplayamazsa Milli Park yapılmayacak. Yanlış duymadınız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu kadar imzalı dilekçe getirseniz, milli park statüsüne alırız demiş. Şimdi Peschlow herkesin bu kampanyaya destek olması için yalvarıyor.

1990’ların başında bölgede başlatılan yüzey araştırmalarında Beşparmak Dağları’nın çeşitli kesimlerinde bugüne kadar binlerce kaya resmi tespit edildi.  M.Ö. 6 bin – M.Ö. 5 binin ilk yarısına tarihlenen bu kaya resimleri Yakındoğu arkeolojisinin son dönemdeki en büyük keşiflerinden biri olarak nitelendiriliyor. Ancak Türkiye ’nin bu eşsiz kültür hazinesi son yıllarda ruhsat sayısı hızla artan taş (feldispat) ocakları nedeniyle yok...