19 / 04 / 2024

Milli Türk Talebe Birliği

Milli Türk Talebe Birliği

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması için Milli Türk Talebe Birliğince (MTTB) başlatılan kampanyaya Malatya'da çok sayıda vatandaş destek verdi. Vatandaşlar kampanyaya destek vermeye çağrıldı...

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Türk Hava Yolları’ndan öğretmenlere müjde! Yüzde 20 indirim!

Türk Hava Yolları, düzenlemiş olduğu özel kampanya kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı şekilde öğretmenlere yurt içi uçuşlarda yüzde 20 oranında indirim uygulayacak. İşte detaylar… 

Hikmet Sami Türk'ten Kanal İstanbul açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kanal İstanbul Projesini” gerçekleştirmek için adımlarını hızlı bir şekilde atacaklarını belirtti. Devlet, Milli Savunma ve Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Kanal İstanbul'u Türk müteahhitler mi yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstannul milli bütçeden yapılırsa, bu iş için Türk müteahhitleri bu işe girer mi girmez mi? İstanbul Havalimanı'na nasıl girdiyseler ben inanıyorum ki buna da girerler. Belki onlar dışarıdan krediyi bulurlar. Buldukları bu krediyle de bu adımı atarlar." dedi...

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

Kuveyt Türk'ün kira sertifikalarına 640 milyon TL'lik talep!

Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Albayrak, "4 Temmuz 2018’de ihracı gerçekleşen 450 milyon TL tutarındaki kira sertifikamızı gelen 640 milyon TL’lik talebe istinaden, itfa tarihi olan 12 Ekim 2018’de 600 milyon TL olarak yeniledik" dedi...

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk mimar Ahmet Yılmaz'ın büyük başarısı!

ATÇILIK konusunda dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Hollanda’da Milli Binici Efe Siyahi’nin çiftliği Carpe Diem, Türk mimar Ahmet Yılmaz tarafından dizayn edildi. Mimar Yılmaz, Binicilik Hollanda Milli Takımı antrenörünün kendi çiftliğini de çizeceklerini söyledi.

Üsküdar Ömer Öztürk Camii açıldı!

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk adına Üsküdar'da yaptırılan, Ömer Öztürk Camii açıldı. Caminin açılışına Bilal Erdoğan katıldı.

Görükle Şehit Ömer Halisdemir Yurdu açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanındaki yatırımlarına bir de öğrenci yurdu ekledi. Görükle’de Milli Türk Talebe Birliği’ne kazandırılan yurt ile 100 üniversite öğrencisinin konaklama sorununa çözüm getirildi.

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı!

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

Milli Türk Talebe Birliği Haberi

Milli Türk Talebe Birliği

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması için Milli Türk Talebe Birliğince (MTTB) başlatılan kampanyaya Malatya'da çok sayıda vatandaş destek verdi.

MTTB Malatya Şubesi, "Peygamberimizin işareti, Fatih'in emaneti, büyük Türkiye'nin alameti Ayasofya açılsın" sloganıyla başlatılan kampanyayı duyurmak amacıyla Soykan Parkı'nda çadır kurdu.


Görevliler, cuma namazının ardından vatandaşlardan kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu. Çok sayıda vatandaş, hazır dilekçeleri imzalayarak kampanyaya destek verdi.


MTTB Malatya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Gezer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması için dilekçe kampanyasını Malatya'da bugün itibarıyla başlattıklarını söyledi.


Ülke genelinde yürütülen kampanyanın İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta sona ereceğini belirten Gezer, toplanan dilekçelerin Başbakanlığa teslim edileceğini dile getirdi.


Gezer, vatandaşları kampanyaya destek vermeye...