20 / 04 / 2024

Mimar Ahmet Vefik Alp projeleri

Mimar Ahmet Vefik Alp projeleri

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Bursa'da 10 yıllığına kiralık gayrimenkul! 

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa Kestel Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 532 ada, 76 Parsel Üzerinde bulunan Katlı Otopark altında bulunan Bursa Caddesi No: 42/A adresindeki gayrimenkulü kiraya verecek.

Yüksek Mimar Ahmet Nuri Tan vefat etti!

Milli basketbolcu, D.G.S.A. Yüksek Mimar Ahmet Nuri Tan hayatını kaybetti.

Mimar Ahmet Kıran hayatını kaybetti!

ODTÜ Mimarlık mezunu Mimar Ahmet Kıran, 24 Şubat 2021 tarihinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde vefat etti. 

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

TOKİ'den Bursa'ya 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Hürriyet ve Başaran Mahalleleri 40’ar Derslikli, Kestel İlçesi, Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 24 Derslikli, Mudanya İlçesi Karafatma Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'te yapılacak.

İstanbul depreme hazır mı?

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Ahmet Vefik Alp, ‘Betonarme Tabutlar’ ''Deprem ile Trajikomik Sınavımız'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul depremi için Genel Deprem Seferberliği ilan edilmeli!

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'nin ağır bir İstanbul depremini nasıl kaldırabileceğini tartışmak üzere ‘Genel Deprem Seferberliği‘ ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

İzmir dünya deprem liginde 7.sırada!

Y. Mimar  Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp İzmir'in dünya deprem liginde 7.sırada olduğunu yazdı. İşte Alp'in o yazısı...

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

Konutta düşük faiz rekorla etkisini gösterdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

Mimar Ahmet Vefik Alp projeleri Haberi

Mimar Ahmet Vefik Alp projeleri

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent TC Gebze Teknik Universitesi Muallimköy Kampüsü Idare Merkezi birkaç ay evvel TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yıkıldı. Proje geçtiğimiz gün uluslararası ödül aldı.

Yapımından vazgeçilen ‘Bilimken’ TC Gebze Teknik Universitesi Muallimköy Idare Merkezi Binası 2020 MUSE Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde Silver Award ‘Gümüş Ödül aldı.. Böylece Prof. Mimar Ahmet Vefik Alp’in tasarladığı Gebze Muallimköy ‘Bilimkent’ Kampüsü’nde 5 binadan 3'ü uluslararası ödül aldı. Bundan önce Çevre ve Sistem Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik  Mühendisliği binaları da uluslararası ödül almıştı.

Fakat, tamamlanmış 2 bina ve inşaat durumundaki 1 bina Gebze Bilişim Vadisi projesi nedeniyle geçtiğimiz senelerde TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı güdümündeki Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdaresi tarafından dinamitle uçurulmuş, 100 milyon US...