18 / 04 / 2024

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 



Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Dün gece Maltepe'deki evinde kalp krizi geçiren Alp, 72 yaşında hayatını kaybetti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Alp'in cenazesi, bugün Kuşadası'na götürülecek. Yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında ise Alp'in cenazesi Kuşadası'ndaki aile kabristanına defnedilecek. 

1948 yılında Kadıköy'de dünyaya gelen Alp, Saint Joseph Fransız Lisesini bitirdikten sonra Robert College Inşaat Mühendisliği Bölümünde yüksek öğrenimine başladı, aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümüne geçti ve Yüksek Mimar olarak diplomasını aldı. 

Evli ve iki çocuk babası olan Alp'in, yurt içi ve yurt dışında birçok mimari projede imzası bulunuyor. 

Mimarlık, şehircilik, belediyecilik ve doğal ve kültürel mirasın korunması gibi alanlardaki birçok kuruluşun üyesi olan Alp, mimari yapıtlarıyla birçok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi oldu. 

Alp'in Malatya Belediye Sarayı ve MHP Genel Merkezi Projeleri, Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy Çevre Mühendisliği Binası, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Programında Avrupa Finalisti ve "Avrupa’nın En İyisi" oldu.

2000'de Yüksek Bilim Konseyi'nin teklifi üzerine "Uluslararası Mimarlık Akademisi 9. Presidium" tarafından UNESCO ve Uluslararası Mimarlar Birliği / UIA gözetiminde 20'yi aşkın ülke temsilcisinin oy birliği ile akademinin "Büyük Usta" mertebesine yükseldi.
 


Geri Dön