25 / 04 / 2024

Mimar Salim Alp

Mimar Salim Alp

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ülkemizin farklı şehirlerinde başarılı projeler ortaya koyan mimarlarla Kayseri’de görüşüyor.

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Mimar Ahmet Vefik Alp'den Şehit ve Gaziler için Anıtköy projesi!

Y Müh Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, bugünkü yazısında Şehit ve Gazileri için Anıtköy projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Alp, proje için yaşayan bir yerleşke olacağını belirtti.

Mimar Ahmet Vefik Alp'in ofisi soyuldu!

Kadıköy’de mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’in, Fenerbahçe Mahallesi Kalamış Caddesi’ndeki mimarlık ofisi soyuldu. Hırsızlar çelik kasadaki 15 bin TL'yi alarak kaçtı.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

Ahmet Vefik Alp: Türkiye'de 5 milyon sorunlu konut var!

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.

Mimar Alp Derinboğaz'ın Aktif Strüktürler projesine ödül!

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler projesi Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ahmet Vefik Alp'ten İstanbul trafiğini rahatlatacak projeler!

Dünya Mimarı Ahmet Vefik Alp'in yıllar önce "bunlar imkansız, uçuk şeyler" yorumlarıyla karşı karşıya kalan devasa projeleri günümüzde bir bir gerçek oluyor..

Alp Sevimlisoy kimdir?

Mimar Alp Sevimlisoy kimdir? Alp Sevimlisoy bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Alp Sevimlisoy, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Alp Sevimlisoy...

Ahmet Vefik Alp: İstanbul trafiği çemberler sistemi ile çözülür!

Y Müh Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Raylı sistem, toplu taşım, deniz ulaşımı ihya edilsin. Ancak Istanbul'un birikimini alacak, akıcılığı sağlayacak 3 temel projenin kaçınılmaz olduğu bilinsin." dedi...

Ahmet Vefik Alp: İstanbul'a metrobüs değil, monoray uygun olurdu!

Y Müh. Mimar Kentbilimci Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Metrobüs yerine aynı güzergahta havada tek kolon üzerine giden Monoray sistemi kurmak akıl edilmeliydi." dedi...

Mimar Salim Alp Haberi

Mimar Salim Alp

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ülkemizin farklı şehirlerinde başarılı projeler ortaya koyan mimarlar ile Kayseri’de görüşüyor. Başkan Çelik, tanınmış mimarların Kayseri ile ilgili düşüncelerini dinliyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, devasa külliye ve cami gibi projelerin sahipleri olan mimarlar ile Kayseri üzerine görüşmelerini sürdürüyor. Bir süre önce Cumhuriyet tarihinin en büyük cami projelerinden Çamlıca Camii’nin mimarı ile görüşme yapan Başkan Çelik, bu kez de Mimar Salim Alp ile bir araya geldi.


Diyanet İşleri Başkanlığı yanındaki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nin mimarı olan Salim Alp’in bugüne kadar yaptığı projeleri gören Başkan Çelik, Mimar Salim Alp’ten Kayseri ile ilgili düşüncelerini aldı. Başkan Mustafa Çelik, “Ülkemizde önemli eserler ortaya koymuş olan mimarlarımızın Kayseri’ye verebilecekleri katkı konusunda fikirlerini alıyoruz” dedi.


Kayseri...