29 / 03 / 2024

mimar sinan doçent arıyor

mimar sinan doçent arıyor

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Anabilim Dalı'na Bina Bilgisi kısmına Dolçent arıyor

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Kayseri Mimar Sinan kura sonucu listesi 346 konut!

Kayseri Mimar Sinan kura sonucu listesi 346 konut henüz açıklanmadı. Kayseri Mimar Sinan kura sonucu listesi 346 konut açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Mimar Sinan'ın matematiği çözüldü!

Vahit Okumuş, Osmanlı'dan bugüne ulaşan tarihi eserlerin mimarı Sinan'ın matematiğini çözmeyi başardı. Okumuş 25 yılını adadığı araştırmalar sonucunu anlattı...

Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi açıldı!

Ordulu çocukların bilgi ve becerilerini geliştirecek ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olacak “Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi" açıldı

Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları final projeleri açıklandı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları final projeleri açıklandı..

Mimar Sinan Gayrimenkul Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Sinan Gayrimenkul Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Qutaıba Hamzah Abbas Al-Hılfı ve Sinan Alnajafi imzasıyla kuruldu.

Gebze Mimar Sinan'daki üstyapı çalışmaları tamamlandı!

Mimar Sinan’da yapımı tamamlanan üst yapı çalışmalarını denetleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahalle sakinlerinin çalışmalara ilişkin talep ve önerilerini yerinde dinledi.

Düzce Mimar Sinan Caddesi genişletiliyor!

Kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline bağlanan Haydar Gördebil caddesindeki genişletme çalışmalarından sonra bu kez de bu caddeye bağlanan Mimar Sinan caddesinde genişletme çalışmaları başlatılacak.

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Malatya Mimar Sinan Caddesi yenileniyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Caddesinde devam eden değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi'ne lise yapılacak!

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi’ne mesleki ve teknik öğretim tesisleri ile yurt ve konferans salonları inşa edilecek.

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Kepez Belediyesi tarafından yapılan içerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salonun olduğu Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin iç tefrişat çalışmaları bitti.

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

mimar sinan doçent arıyor Haberi

mimar sinan doçent arıyor


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Anabilim Dalı'na Bina Bilgisi kısmına Dolçent arıyor. Bölümle ilgili doçentte aranılan özellikler şöyle; 

- Mimar kökenli olmak, 

- Kullanıcı katılımı alanında doktora yapmış olmak, 

- Var olan fiziksel çevrenin korunması konusunda ve yapılanmış çevrede mimari tasarım sorunlarında uzman olmak,

- Fiziksel ve sosyal sürdürülbiliril bağlamında çalışmalar yapmış yayınlamış olmak, 

- Almanca ve İngilizceyi ders verecek düzeyde biliyor olmak. 


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından verilen ilandaki aranılan özellikler:

Başvuracak adayların, 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23., 25. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadroları için;


Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adaylann başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını, birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarım belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı...