28 / 03 / 2024

mimar sinanın ölümünün 426. yılı

mimar sinanın ölümünün 426. yılı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Sakarya İl temsilciliği tarafından ölümünün 426’ıncı yılında Mimar Sinan'ı anma programı kapsamında Mimar Sinan’ın yaptığı eserler sergilenmeye başlandı...

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Mimar Sinan'ın izinde İstanbul!

Osmanlı mimarisine rengini veren Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini adım adım gezmek kendi başına bir serüvendi..

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Sağlık Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çekmeköy Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde hayata geçirilecek aile sağlığı merkezinin temeli atıldı. 2 kattan oluşacak tesisin yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Mimar Sinan'ın eserlerindeki sır asırlardır çözülemiyor!

Mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan, vefatının 430. yılında da eserlerindeki sırlarla hayranlık uyandırıyor.

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi!

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi. 60 dakikalık belgeselin yönetmen koltuğunda Mesut Gengeç oturuyor...

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

mimar sinanın ölümünün 426. yılı Haberi

mimar sinanın ölümünün 426. yılı


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Sakarya İl temsilciliği tarafından ölümünün 426’ıncı yılında Mimar Sinan'ı anma programı kapsamında Mimar Sinan’ın yaptığı eserler sergilenmeye başlandı.


AKM sergi salonunda yapılan etkinliğe TMMOB Sakarya İl Temsilci Sami Koparan, Kocaeli Şube Başkanı Cahit Arsal Arısal ve çok sayıda davetli katıldı. Kurdele kesiminin ardından basın açıklaması yapan TMMOB Sakarya İl temsilcisi Sami Koparan, ”TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ve bağlı bulunduğu Sakarya-Gebze temsilcilikleri işbirliğinde hazırlanmış olan Mimar Sinan Anma haftası programı ile Koca Sinan'ın ölümünün 426’ıncı yılında saygıyla anıyoruz. Ülke olarak içinde bulunduğumuz durum itibariyle sadece yaşanabilir ve aydınlık bir meslek ortamı yaratılması değil, yaşanabilir ve aydınlık bir ülke ortamı yaratılmasının gündeme oturduğu günler geçirdiğimizi düşündüğümüzde ilk kez bir Sinan haftasında sadece mimarlık değil...