29 / 03 / 2024

Sakarya'da Mimar Sinan Eserleri sergisi açıldı!

Sakarya'da Mimar Sinan Eserleri sergisi açıldı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Sakarya İl temsilciliği tarafından ölümünün 426’ıncı yılında Mimar Sinan'ı anma programı kapsamında Mimar Sinan’ın yaptığı eserler sergilenmeye başlandı...




Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Sakarya İl temsilciliği tarafından ölümünün 426’ıncı yılında Mimar Sinan'ı anma programı kapsamında Mimar Sinan’ın yaptığı eserler sergilenmeye başlandı.


AKM sergi salonunda yapılan etkinliğe TMMOB Sakarya İl Temsilci Sami Koparan, Kocaeli Şube Başkanı Cahit Arsal Arısal ve çok sayıda davetli katıldı. Kurdele kesiminin ardından basın açıklaması yapan TMMOB Sakarya İl temsilcisi Sami Koparan, ”TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ve bağlı bulunduğu Sakarya-Gebze temsilcilikleri işbirliğinde hazırlanmış olan Mimar Sinan Anma haftası programı ile Koca Sinan'ın ölümünün 426’ıncı yılında saygıyla anıyoruz. Ülke olarak içinde bulunduğumuz durum itibariyle sadece yaşanabilir ve aydınlık bir meslek ortamı yaratılması değil, yaşanabilir ve aydınlık bir ülke ortamı yaratılmasının gündeme oturduğu günler geçirdiğimizi düşündüğümüzde ilk kez bir Sinan haftasında sadece mimarlık değil yaşama ve insana dair pek çok alanda söylenmesi gereken sözlerle dolu olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.


Basın açıklamasının ardından odaya yeni katılan 10 kişiye Megaron rozeti takıldı.



Sakarya Halk


Geri Dön