19 / 04 / 2024

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.



CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Başkan Yardımcısı Ali Özgür ve Merkez İlçe Yöneticisi Seher Bayıral ile birlikte Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker’i ziyaret ederek mahallenin ve sakinlerinin sorun ve talepleri hakkında bilgi topladı.

Yaylahaber'de yer alan habere göre; Mimar Sinan Mahallesi’nde ve Güzelyurt bölgesinde kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tahtasız, Güzelyurt bölgesinin imar sorununun çözülmesini, mescit işinin hızlandırılmasını talep etti.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Tahtasız, “Fevzi Çakmak ve Cemilbey caddelerinde bulunan ve mahalleyi ikiye bölen orta refüj demirleri kaldırılıp yeşile dönüştürülmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Erzurum Dede yolunda Hatap Un bölgesinde bulunan hurdacılara yer temin edilmesini ve bir düzen getirilmesini tavsiye eden Tahtasız, “Mimar Sinan Mahallesi halkının dörtte biri Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşımını belediye otobüsleri ile sağlamaktadır. Otobüs güzergahları iyileştirilmeli ve ek seferler konulmalıdır. Halkın ulaşım açısından mağdur olmasının önüne geçilmelidir” şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Fevzi Şeker ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın ilgileri nedeniyle CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve beraberindekilere teşekkürlerini iletti.

Çorum Kale'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

 


Geri Dön