28 / 03 / 2024

mimaride sınırları zorlamak

mimaride sınırları zorlamak

Şişecam Düzcam, mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişme ve trendleri paylaştığı ‘Camdan Yansımalar’ adlı konferans dizisinin dördüncüsünü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenledi.

Trakya Cam mimaride sınırları zorlamak adlı konferans düzenledi!

Mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan Trakya Cam, ünlü mimar ve mühendisleri, “Camdan Yansımalar-Malzemede Sınırları Zorlamak” başlıklı konferansta, 400’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi...

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Google Pixel Fold, mükemmelliğin sınırlarını zorluyor: Katlanabilir telefon devrimi başlıyor!

Google, muhteşem tasarımı ve olağanüstü performansıyla Pixel Fold'u piyasaya sürerek akıllı telefon dünyasına yeni bir çağ açıyor. Yenilikçi özellikleriyle kullanıcıları büyüleyen Pixel Fold, katlanabilir telefonların geleceğini şekillendiriyor.

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

Arçelik A Enerji Sınıfı Çamaşır Makineleri ne kadar? 30 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çamaşırları tertemiz yıkarken tasarruf etmenizi de sağlayan Arçelik A Sınıfı Çamaşır Makineleri ne kadar enerji tüketiyor? Hangi model ne kadar elektrik harcıyor? Fiyatları kaç TL? İşte cevabı...

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay zekanın sınırlarına yönelik araştırmalar sürerken, ilginç bir çalışma sınavlarla ilgili geldi. Gelecekte hayatımızın hangi alanlarında yapay zekayı göreceğimiz hem bilim adamlarının hem sıradan insanların merak konusu olurken, son yapılan bir çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yapa zeka o k

Yastık altında dolar saklayanlar acilen bakın! Dolar sınırları aşa aşa geliyor

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar bugün de sınır tanımadan yükselmeye devam ediyor. Yastık altında dolar saklayanlar hemen bakın! Son dakika dolar kuru...

Gümüş sınırları zorluyor! 4 Ağustos 2022 gümüş fiyatları ne kadar? 

Gümüş yeni işlem gününde de sınırları zorlamaya devam ediyor. Yükselişe geçen gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Peki 4 Ağustos 2022 gümüş fiyatları ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi! Sınırlar değişecek

Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Konya’daki Çamlık Mağaralarının bulunduğu bölge milli park olarak belirlendi. Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın sınırları değiştirildi. İşte detaylar...

mimaride sınırları zorlamak Haberi

mimaride sınırları zorlamak

Türkiye’nin lider düzcam üreticisi Şişecam Düzcam, 2013 yılında ilkini gerçekleştirdiği ve sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gören Camdan Yansımalar Konferansı’nın dördüncüsünü düzenledi. Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenen “Mimaride Sınırları Zorlamak” konulu konferansta ünlü mimar ve mühendisler mimaride camın kullanımını örnekleriyle birlikte katılımcılarla paylaştı.


Avrupa’nın 2’nci, dünyanın ise 5’inci büyük düzcam üreticisi olan Şişecam Düzcam’ın, ünlü mimar ve tasarımcıları sektör temsilcileriyle bir araya getirdiği konferansın açılış konuşmasını Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu yaptı. Cephe Danışmanı Graham Dodd, Mimar Durmuş Dilekçi, Mimar Alexis Şanal ve Yüksek Mimar Murat Aksu konferansta konuşmacı olarak katıldı.


Camdan Yansımalar Konferans’ında Cephe Danışmanı Graham Dodd’un “Camlı İşlevsel Kılmak”, Mimar Durmuş Dilekçi’nin “Poppaea’nın Peçesi”, Mimar Alexis Şanal’ın “Toplumsal Tasarım İstanbul: Davranışlar, Süreç, Pratik” ve Yüksek Mimar Murat Aksu’nun “Kamusal...