26 / 04 / 2024

Trakya Cam mimaride sınırları zorlamak adlı konferans düzenledi!

Trakya Cam mimaride sınırları zorlamak adlı konferans düzenledi!

Mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan Trakya Cam, ünlü mimar ve mühendisleri, “Camdan Yansımalar-Malzemede Sınırları Zorlamak” başlıklı konferansta, 400’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi...



Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın ise 6’ncı büyük düzcam üreticisi Trakya Cam Sanayii A.Ş., mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmak amacıyla ünlü mimar ve mühendisleri, “Camdan Yansımalar-Malzemede Sınırları Zorlamak” başlıklı konferansta, sektör temsilcileriyle bir araya getirdi. Trakya Cam tarafından 24 Eylül 2013 tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenen konferansta, ulusal ve uluslararası alanda önemli projelere imza atan uzmanlar deneyimlerini 400’ü aşkın katılımcıyla paylaştı.


Açılış konuşması Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu tarafından yapılan konferansa, Urban Land Institute (ULI) Türkiye Icra Kurulu Üyesi mimar Ayse Hasol Erktin, yüksek mimar Ahmet Alataş ve İngiltere’de çok sayıda ödüle layık görülen yüksek yapı mühendisi Tim Macfarlane konuşmacı olarak katıldı. Trakya Cam Geliştirme Direktörü Haluk Güreren ise “Cam Teknolojisinde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı bir sunum yaptığı konferansta camın mimarideki yeri, tasarımdaki yeni buluşlar da tartışıldı.


Türkiye’nin yanı sıra küresel alanda uzmanlıklar içeren çeşitli konut, ofis, otel ve sağlık projelerine imza atan, Harvard Üniversitesi Tasarım Okulu’ndan yüksek lisans derecesine sahip mimar Ayse Hasol Erktin konuşmasında, yaratıcılığın yönetimi ve tasarımın değerine dikkat çekti.


Avusturya ve Türkiye’de katılmış olduğu çeşitli yarışmalarda üçü birincilik olmak üzere pek çok ödül alan yüksek mimar Ahmet Alataş da son yıllarda camlı yapılarda ortaya koyduğu yaratıcı ve dramatik etkileri katılımcılarla paylaştı.


Camı geleneksel kullanım alanı dışına çıkarak, yaratıcı cephelerle buluşturan yüksek yapı mühendisi Tim Macfarlane ise cephe mühendisliğinde 27 yıllık tecrübesinden örnekler sundu. 30 yıldan uzun süredir mimarlık öğrencilerine strüktür ve cam cephe tasarımı dersi veren Macfarlane, konferans kapsamında yaratıcı cam çözümlerinden örnekler verdi. Macfarlane’in en bilinen cam çözümlerinin başında; New York, Chicago ve San Fransisco’daki Apple ana mağazaları (Cam Küpler), Times Meydanı’ndaki Bilet Pavyonu, Kimmel Gösteri Merkezi ve Tokyo’daki ikonik Yurakucko Cam Kanopisi yer alıyor.


Konferansta deneyimlerini katılımcılarla paylaşan Tim Macfarlane, Ahmet Alataş ve Ayşe Hasol Ertkin’e Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu tarafından birer teşekkür plaketi verildi.



Geri Dön