25 / 04 / 2024

miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur

miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımları konusu, Türkiye'de aileler arasında sorun olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreç, miras paylaşımı için özel kuralların uygulanması ile birlikte daha da karmaşık hale geldiği kaydedildi.

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

Miras paylaşımları aileler çok büyük bir sorunlar yaratabiliyor. Babasından kalan mirastan bir şekilde az pay alanlar yasal haklarını arıyorlar. İşte haberin ayrıntıları... 

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur Haberi

miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur

Miras hukukuna göre, bir kimsenin vefatı halinde miras kişinin yasal mirasçılara kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. 

Kanunen evlilik dışında doğmuş ve soybağı, tanıma veya hâkim hükmüyle kurulmuş olanlar, baba yönünden evlilik içi hısımlar gibi mirasçı olurlar. Kimi zaman kalan miras üzerinde mirasçılar arasında anlaşmazlıklar çıkabiliyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur? Mirasçıların yasal hakları nelerdir?

MİRAS NE ZAMAN AÇILIR?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle birlikte açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor.

Kanun gereğince miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır. Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde...