18 / 04 / 2024

miras vergisi geliri

miras vergisi geliri

Kovid-19 salgını sürecinde artan ölümlerin etkisiyle devletin 2021'de veraset ve intikal vergisi geliri yüzde 85 oranında yükseldi.

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

MTV’de yüzde 60’ı aşkın zam yolda! İşte zammın sebebi

2022 bütçesinde hedeflenen Motorlu Taşıtlar Vergisi geliri 24 milyar Türk Lirasıyken bu gelir 2023’te beklenen gelir 38 milyar 787 milyon Türk Lirası olarak hedeflendi. Bu rakamlar ise MTV gelirinin yüzde 64 artırılmak istendiğini gösteriyor.

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Pandemide miras vergisi geliri ikiye katlandı!

Kovid-19 salgını sürecinde artan ölümlerin etkisiyle devletin 2021'de veraset ve intikal vergisi geliri yüzde 85 oranında yükseldi.

Veraset ve intikal vergisi dilimleri artırıldı! 

Menkul ve gayrimenkullerin veraset şeklinde veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Miras vergisinde istisna tutarları belli oldu. İşte miras vergisinde istisna tutarları 2022...

Mirasçılara son gün uyarısı!

Kendisine miras kalan kişilerin intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri ise yarın sona eriyor.

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Mükelleflerin dikkatine! Son 10 gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ve miras vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Mirasa da vergi var! İlk taksit ödemeleri başladı!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri başladı...

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

miras vergisi geliri Haberi

miras vergisi geliri

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından, Aralık 2021'e ilişkin bütçe gerçekleşmesi verileri dün yayımlandı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; verilerde dikkat çeken kalemlerden biri de, devletin ‘veraset ve intikal vergisi’ gelirinde yaşanan yükseliş oldu. 

2020 yılında 1 milyar 298 milyon TL olan devletin veraset ve intikal vergisi geliri, 2021 yılında yüzde 73,7 yükselerek 2 milyar 255 milyon Türk Lirası oldu.

Bu kalemde sene başındaki hedef 1 milyar 220 milyon TL olarak belirlenmişti. Gerçekleşme, resmi hedefi yüzde 84,8 oranında arttı. Bu kalemde 2019 yılındaki gelir miktarı 1 milyar 104 milyon Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, toplam tutarı görece küçük de olsa veraset ve intikal vergisi gelirindeki yükseliş oranının fazla olduğunu, artışta salgın sebebiyle pek...