20 / 04 / 2024

mirasa konan haczin kaldırılması

mirasa konan haczin kaldırılması

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Ünlü ekonomistten faiz dersi: İşte faize konan 1 milyon liranın kar zarar hesabı!

Artan fiyatlar ve enflasyon karşısında vatandaş parasını nasıl değerlendireceğini araştırıyor. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, 1 milyon lirasını faize koymak isteyenler için bir yıllık bir hesap yaptı. Karı zararı ortaya koydu.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım alındığı belirterek, "Önümüzdeki dönem için ortaya konan hedefler, yapısal reform ajandamız yatırımcıların ilgisini çekiyor" dedi.

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yargıtay, nafaka kesintisi yapılmakta olan emekli maaşına ayrıca prim borcu nedeniyle SGK tarafından konulan haczin kaldırılmasına karar verdi. Yüksek mahkeme, net asgari ücretin altında kalan emekli maaşında nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı gördü. İşte Yargıtay'ın ve

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamı, diğer bir ifadeyle mirasçılık sözleşmesi, Türk Medeni Kanun’u Madde 598’de düzenleme altına alınmıştır. Veraset ilamının amaçladığı husus, mirasçıların hangi oranda mirasa ortak olduklarını gösteriyor. Peki, Veraset ilamı nasıl alınır? İşte tüm detaylar..

Telefon fiyatlarında şok! İşte akıllı telefonların 2022 güncel fiyat listesi!

Uygun fiyata akıllı telefon alabilmek mümkün... Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Gümrük Kanunu bağlamında devlet tarafından el konan akıllı cihazların satışı başladı.

Mirasa da vergi var! İlk taksit ödemeleri başladı!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri başladı...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Evine haciz gelenin hangi eşyaları alınır?

Borçlunun her türlü mal ve hakkı haciz edilebiliyor. Burada önemli olan bir başka nokta da; haczin amacının, borcun tahsilinin sağlanması olup borçluyu taciz etmek ya da baskı kurarak ödemeye zorlamak olmamalıdır.

Birevim 1 ayda 7 bin aileyi tasarruf sistemine kazandırdı!

2020-2023 dönemi için ilan ettikleri Tasarruf Seferberliği doğrultusu ve Hayra Vesile Ol kapsamında uygulamaya konan “Tasarrufa İlk Adım” kampanyasıyla 1 ayda 7 bin aileyi tasarruf sistemine katıldı...

Yurt dışındaki mirasa Türk hukuku uygulanır mı?

Miras bırakan hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun ve nerede vefat ederse etsin, gayrimenkullerinin (daire, arsa, tarla vb) miras yolu ile intikalinde gayrimenkulün bulunduğu ülkenin hukuku mu uygulanır?

mirasa konan haczin kaldırılması Haberi

mirasa konan haczin kaldırılması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Bir kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı. Sonra satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bunun kaldırılması için ne yapabilirim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babadan yaklaşık 20 adet tapulu tarla biz kardeşlere miras kaldı. Bir kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı.

Sonra satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Ama alacaklılar elbirliği mülkiyetinde iken bir parsele haciz koydular.

Sonra paylı mülkiyete dönüldü ama bizim paylarımızda haciz mevcut. Bunun kaldırılması için ne yapabilirim? H. T. 

Okuyucumun anlattığı olay detaylı bir incelemeyi gerektiriyor. Belgeleri incelemeden verilecek...