10 / 12 / 2025
fuzul

mirasın bölüşümü

mirasın bölüşümü

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında miras sayısının artması ve mirası kullanmak isteyen kişinin sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Miras paylaşımı için hukuki girişim nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında mirasçıların hukuki girişiminde 3 yol olduğunu açıklıyor. İşte, Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

İstanbul'da 13 yılda 924 bin 943 bağımsız bölüm dönüştürüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkan Yardımcısı Hicran Çakmak, yaptığı açıklamada  İstanbul'da bugüne kadar toplam 924 bin 943 bağımsız bölümün dönüşümünün tamamlandığını söyledi.

Emlak Konut GYO, Tual Gölyaka’daki 52 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı açıklamada Tual Gölyaka projesindeki 52 bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığını duyurdu.

Deprem bölgesindeki 453 bin bağımsız bölümün yüzde 70’i tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarında söz verdikleri 453 bin bağımsız bölümün yüzde 70’inin tamamlandığını söyledi.

Balıkesir’de afet konutlarının temeli atıldı! 531 bağımsız bölüm geliyor!

Balıkesir’de inşa edilecek olan 531 bağımsız bölümün temeli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Levent Sungur’un katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

İstanbul’da 923 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı!

Deprem riskiyle yaşayan İstanbul’da bugüne kadar 923 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı.

Malatya'da 95 bin bağımsız bölümün ihalesi gerçekleştirildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er yaptığı açıklamada, Malatya’da 95 bin bağımsız bölümün ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Sinpaş Boulevard Çankaya 1456 bağımsız bölümün 2024 değeri belli oldu!

Sinpaş GYO Boulevard Çankaya projesinde 1456 adet bağımsız bölümün 2024 yıl sonu değeri belli oldu. 

Reysaş Gayrimenkul'ün Ankara Sincan'daki 96 bağımsız bölümün değeri 810 milyon TL!

Reysaş Gayrimenkul'ün Ankara İli, Sincan İlçesi, Ahi Evran Mahallesi, 415 ada 30 parsel 13 bin 847 metrekare yüz ölçümüne sahip 96 adet bağımsız bölümün 2024 değeri 810 milyon TL olarak açıklandı.

THY - Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri Arnavutköy'de 2 bin 450 bağımsız bölüm için kuralar bugün çekiliyor! 

THY - Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçirilen Yenişehir Evleri Arnavutköy'ün 2 bin 450 bağımsız bölüm için kuralar bugün saat 10:00'da çekiliyor. İşte ayrıntılar...

Peker GYO Tenet Topkapı Prime'dan 73 bağımsız bölüm aldı! 832 milyon 134 bin TL'lik dev satın alma!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tenet Topkapı Prime Projesi'ndeki 73 bağımsız bölümü 832 milyon 134 bin TL bedelle satın aldığını açıkladı. 

Emlak Konut GYO'dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe'deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL'ye alındı!

Emlak Konut GYO tarafından, Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında bin 615 bağımsız bölüm satın alındı. Satın alma bedeli KDV hariç 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL olarak açıklandı. 

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

mirasın bölüşümü Haberi

mirasın bölüşümü

Karadeniz bölgesinde 5920 metrekare tarlamız bize babadan kaldı. Benim payıma 1426 metrekare düşüyor. Babadan miras kalan bu yer önce yedi kardeşe kalmışken onların içinden ölenler olunca ortak sayısı da arttı. Bu durumda tarlayı kullanamıyoruz. Örneğin ben ev yapmak istiyorum yapamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz? • N.A. 




Sizin tarlanızın tapu kayıtlarına baktım, tam yirmi ortak var. Bunlardan bir kısmı sizin durumunuzda yani müşterek mülkiyete sahip ve tarlada hissesi belli 37/168, ancak bir kısmı ölen kardeşlerin mirasçısı olduğu için onlar iştirak halinde malik, yani tek tek hisseleri yok, toplu halde var. Doğrusu yirmi ortağın da bir araya gelip bir karara varmaları oldukça zor. Bu durumda da siz bu yere ev yapmak isteseniz hepsinin iznini almak zorundasınız. Tarlayı kullanan olacak ise geri...