19 / 04 / 2024

mirastan nasıl mal kaçırılır

mirastan nasıl mal kaçırılır

Mahkemeleri mirasla ilgili en çok meşgul eden davalar, mirastan mal kaçırma davaları oluyor. Bilindiği üzere yakınımızın vefatı üzerine size kanunen miras hakkı doğuyor. Peki,mirastan mal kaçırma nasıl yapılır?

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Mirastan ıskat nedir? Mirastan ıskat nasıl yapılır?

Miras bırakanın mirasçısını mirastan mahrum bırakmasına mirastan ıskat deniyor. Peki, Mirastan ıskat nasıl yapılır? Mirasta ıskatın hukuki dayanağı nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan mal ve mülk paylaşımında genelde kardeşler arasında anlaşmazlık çıkar. Peki kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Kardeşler mirastan nasıl mahrum edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Biz eşimle 80’li yaşlardayız. Aile yakınları olarak en yakın kardeşler var. Gayrimenkullerimizin intifa hakkını muhafaza ile kuru mülkiyetini hayır kurumlarına bağışlamak istiyoruz. Ancak ortak intifa hakkı olmaz diyorlar, bunu nasıl hallederiz?' sorusunu

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın mal paylaşımı nasıl olacak?

Boşanacaklarını açıklayan Ebru Gündeş ve Reza Zarrab’ın 2010 yılında evlilik sözleşmesi yaptığı ve mal paylaşımında bulunmayacakları ortaya çıktı. PekiEbru Güneş ve Reza Zarrab'ın mal paylaşımı nasıl olacak?

Murisin mal varlığı nasıl öğrenilir?

Kimi zaman mirasçılar, kendisine kalacak mirasın ne kadar olduğunu öğrenmek isteyebiliyor. Peki, murisin mal varlığı nasıl öğrenilir? Murisin mal varlığı nasıl tespit edilir? İşte yanıtı..

mirastan nasıl mal kaçırılır Haberi

mirastan nasıl mal kaçırılır


Bilindiği üzere yakınımızın vefatı üzerine size kanunen miras hakkı doğuyor. Miras hakkı tanınan kişiler Türk Medeni Kanunu’nda sayılıyor. Ölen kişinin mirası kanunda sayılan kişiler arasında paylaştırılaması gerekiyor. Fakat mirasçılar istemedikleri mirasçıları  malını satarak mirastan mahrum edebiliyorlar.


Mİrastan mal kaçırma nasıl yapılır?

Vefat eden yakınınızın sizin hak almanızı engellemek için başka bir kimseye tapuda satış yaptığını fark ettiğinz.. Aslında sizi aldatmak ve hakkınızı sonlandırmak için yapılan bu tasarrufu dava açarak iptal ettirme hakkına sahipsiniz.


Mirastan mal kaçırma olayları genelde şu şekilde gerçekleşiyor,baba ya da anne ölmeden önce gayrimenkul mallarının tamamını onlarla arayı iyi tutan oğullarına satış gösterip karşılıksız devridiyor. Bazen mal, daha alınırken öbür mirasçılara kalmasın diye tapuda doğrudan oğlanın üstüne yapılıyor. Sanki o almış görüntüsü veriliyor. Bazen de bir mecburiyetten bu işler...