25 / 04 / 2024

mirastan pay alma

mirastan pay alma

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? ' sorusunu yanıtladı.

Başkasına bırakılan mirastan nasıl pay alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin ilk evliliğinden bir oğlu var.  Annem tüm mal varlığını ilk eşinden olan abime bırakmış, annemden olan haklardan ben de pay alabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

TSKB Gayrimenkul 120 bin 453 TL'lik pay satacak!

TSKB Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 120.453,780 TL oldu. Bu paylar 20 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde Birincil Piyasada oluşacak fiyat üzerinden satışa sunulacak.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 176 bin 418 TL'lik pay satacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 176.418,174 TL'lik payları 2 Eylül ve 3 Eylül tarihleri arasında 1 TL'den düşük olmamak üzere satılacak. 

Akfen GYO 97 bin 86 TL'lik pay satacak!

Akfen GYO'nun ortaklarının kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 97.086,292 TL olup, kalan paylar, 20 – 23 Ağustos tarihlerinde İnfo Yatırım aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasada, 1,00 TL nominal değerden az olmamak üzere satışa sunulacak.

Atakule GYO'nun çıkarılmış sermayesi 263.3 milyon TL oldu!

Atakule GYO'nun 231 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 263 milyon 340 bin TL'ye artırılması nedeniyle yeni pay alma hakları halka arz edilecek.

Atakule GYO'nun 104.1 milyon TL'lik payı halka arz edilecek!

Atakule GYO'nun 231 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 263 milyon 340 bin TL'ye artırılması nedeniyle yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan toplam 104 milyon 125 bin 364 TL'lik payı halka arz edilecek.

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Deniz GYO 235.4 milyon TL'lik pay satacak!

Deniz GYO'nun 15 Nisan'da başlayan günlük yeni pay alma hakkının kullandırım süreci 30 Nisan'da bitti. Kalan paylar, 5-6 Mayıs tarihlerinde Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla satılacak. 

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

Akiş GYO'nun rüçhan hakkı tutarı 127.5 milyon TL oldu!

Akiş GYO çıkarılmış sermayesinin 805 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin 15 günlük yeni pay alma haklarının kullandırılması süreci tamamlandı. Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan B grubu payların toplam nominal değeri ise 127 milyon 547 bin 289 TL oldu. 

mirastan pay alma Haberi

mirastan pay alma

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Birinci karısından sadece kayınpederim var. İkinci karısından ise 3 çocuğu bulunuyor. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? Ne yapması gerekiyor? Kendisi Aydın Söke’de oturuyor.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Birinci karısından sadece kayınpederim var. İkinci karısından ise 3 çocuğu bulunuyor. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? Ne yapması gerekiyor? Kendisi Aydın Söke’de oturuyor. A.Ö.

Kayınbabanız güzel bir yerde, güzel bir arsanın hissedarı olacak ne kadar iyi. Durumu şu: Dede iki defa evlenmiş ve...