26 / 04 / 2024

Mithat Yenigün inşaat sektörü açıklamaları

Mithat Yenigün inşaat sektörü açıklamaları

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, TÜİK’in açıkladığı 2020 yılı büyüme rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mithat Yenigün: İnşaat sektörünün büyümesinde mega projeler etkili oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün büyüme hızının 1999'dan bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) büyüme eğrisiyle önemli ölçüde paralel bir seyir izlediğini söyledi...

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Mithat Yenigün: İnşaat sektörü destek kapsamına alınmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, koronavirüsün ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Yenigün, "Yurtiçi ve yurtdışında istihdam kapasitesi yüksek inşaat sektörü destek kapsamında olmalı" dedi...

Mithat Yenigün'den seçim kararı açıklaması!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Seçim kararı, iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir" dedi.

Özak, Yenigün İnşaat'ın Büyükyalı'daki paylarını aldı!

Özak GYO, Yenigün İnşaat'ın Büyükyalı İstanbul projesindeki yüzde 5'lik payını 9 milyon 743 bin 63,66 dolar bedelle devraldı.

Mithat Yenigün yeniden TMB başkanı seçildi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 32. Olağan Genel Kurulu Genel Merkez Binası'nda gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı Genel Kurul’da Mithat Yenigün yeniden başkan seçildi.

İnşaat sektöründeki akış ekonomiyi olumlu etkileyecek!

Ekonomide 2017’nin ikinci yarısında toparlanma ivmesi yakalanabileceğini değerlendiren TMB Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektöründe de gelişmelerin genel ekonomik akış ile uyumlu seyredeceği öngörüsünde bulundu.

Mithat Yenigün: Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaya kararlıyız!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Cumhuriyete, demokrasiye ve laik değerlere sahip çıkmaya; ekonomik büyümenin kesintisiz devamı için sektör olarak üzerimize düşen görevi her zamankinden de büyük bir kararlılıkla yerine getirmeye hazırız” dedi.

TOKİ Kütahya Gediz Konutları'nın inşaatında son durum!

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, TOKİ 4. Etap 353 konutlarının inşaat sahasında incelemede bulundu.

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Tacikistan, yüzyılın inşaatı için Şalini Impregilo şirketiyle anlaştı!

Tacikistan, ülkede "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yapımı için İtalyan Şalini Impregilo şirketi ile 3,9 milyar dolar tutarında anlaşmaya imza attı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatı ne zaman başlayacak?

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatına önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde başlanacağını bildirdi.

Mithat Yenigün: Rusya'dan yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni iş alırız!

Uçak krizinin ardından gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşme sinyalleri veriyor. Ambargodan en büyük yarayı inşaat sektörünün aldığını söyleyen TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık yeni iş alırız” dedi.

Mithat Yenigün inşaat sektörü açıklamaları Haberi

Mithat Yenigün inşaat sektörü açıklamaları

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2020 yılı büyüme rakamlarını yazılı bir açıklama ile masaya yatırdı.

Mithat  Yenigün, şunları dile getirdi:

“Covid-19 pandemisi nedeniyle küresel ekonomide 2020 yılında küçülme beklenirken, Türkiye’nin aynı dönemde yüzde 1,8 büyüme kaydetmesi memnuniyet vericidir. Bununla birlikte, ekonominin lokomotifi olduğu bilinen inşaat sektörünün yüzde 3,5 oranında küçülmüş olması alınması gereken tedbirlere işaret etmektedir.  Nitekim, yaşanmakta olan sıkıntılar sektörün istihdam potansiyeli ve 200'ü aşkın alt sektöre yarattığı talep nedeniyle ekonominin genelinde de yansımalar bulmaktadır. Son dönemde yapılan mali yükü artırıcı ve nakit pozisyonları üzerinde etkili vergi düzenlemelerinin, bu çerçevede gözden geçirilmesinde fayda görüyoruz.

Önümüzdeki dönemde pandeminin etkilerinin zayıflaması ile atılacak normalleşme...