19 / 04 / 2024

mobilya sektörü ihracat

mobilya sektörü ihracat

Türkiye mobilya sektörü, ihracat pazarlarını araştırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çin’e çıkarma yapan mobilya sektörü temsilcileri, şimdi de dünyanın en önemli mobilya fuarlarından birine katılmak üzere Hindistan’a gidiyor.

Mobilya sektörü 2,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türk mobilya sektörünün geçen yılki mobilya ihracatı, bir önceki seneye göre yüzde 8,2'lik artışla 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Mobilya sektörü ihracatta 3 milyar doları aşacak!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 11’inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “TÜİK rakamlarına göre sektör 2013 yılında 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Mobilyacı Ar-Ge'ye yöneldi!

Türk mobilyacılar kilo başına ihracat birim fiyatını yükseltmek için araştırma-geliştirmeye ağırlık verdiler

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Çimento sektörü ihracatı yüzde 54 arttı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından (TÇMB), 2020 yılının ilk üç ayında çimento sektörü toplam ihracatının miktar olarak yüzde 54 arttığı belirtildi.

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Çimento sektörü ihracat gelirinde yüzde 46'lık artış!

Çimento sektörünün 2019 yılının ilk 9 aylık dönemi verilerine göre; çimento sektörü ihracat gelirinde yüzde 46’lık artış yaşandı ve üretilen çimentonun yüzde 19,7’si ihracat oldu.

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

mobilya sektörü ihracat Haberi

mobilya sektörü ihracat

İhracat odaklı ekonomik büyüme politikası doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak üzere çalışan mobilya sektörü hız kesmeden yoluna devam ediyor. Eylül ayında Çin’in Şanghay kentinde gerçekleşen ve dünyanın en önemli sektörel fuarlarına katılan sektör temsilcileri, şimdi de yönünü dünyanın en kalabalık nüfuslu ve henüz keşfedilmemiş pazarı olan Hindistan’a çevirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “İhracat odaklı ekonomik büyüme politikası doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak üzere en başarılı performansı sergileyen mobilya sektörü, ‘Türkiye Mobilyası Globaldir’ mottosuyla yürütülen çalışmalar kapsamında, uluslararası pazarlarda en önemli ihracatçı ülkeler olarak öne çıkan Asya ülkeleri, Türkiye Mobilyası’nın yeni hedef pazarları haline geldi. Eylül ayında Çin’in Şanghay kentinde gerçekleşen ve dünyanın en önemli sektörel fuarları olan ‘Furniture China’ ve ‘CIFF’...