26 / 04 / 2024

mobilyacılar kdvnin düşmesini istedi

mobilyacılar kdvnin düşmesini istedi

Mobilya üreticileri, uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için maliyeti artıran kamusal yüklerin azaltılmasını istedi. Mobilyacılar KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşürülmesini talep etti.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

İslam Memiş altın ve doların yeni güzergahını açıkladı! Yatırımcılar hem dövizciye hem de kuyumculara akın edecek! 

İslam Memiş altın ve doların yeni güzergahını açıkladı! Yatırımcılar hem dövizciye hem de kuyumculara akın edecek! 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplandı! Bu maaşları duyan düğün bayram etti! Hemen bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplandı... Bu maaşları duyan düğün bayram etti! Hemen bakın...

mobilyacılar kdvnin düşmesini istedi Haberi

mobilyacılar kdvnin düşmesini istedi

Mobilya üreticileri, uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için maliyeti artıran kamusal yüklerin azaltılmasını istedi. KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşürülmesini talep eden üreticiler, “Hammadde üzerindeki ağaçlandırma fonu, bakanlık fonu, tellaliye ve TRT payı gibi fon ve vergiler kaldırılsın” dedi.


Mobilya üreticilerinin yaşadıkları sorunlar Ankara Sanayi Odası’nın raporuna yansıdı. Dayanaklı tüketim malı kabul edilen mobilyadaki yüksek KDV oranı ve işgücü üzerindeki maliyetlerin “kayıt dışı” üretime sebep olduğuna dikkat çekilen raporda TRT payına isyan edildi.


KDV YÜZDE 8 OLSUN


ASO raporunda Maliye Bakanlığı’na şu çözüm reçetesi sunuldu:


“Maliyet artıcı kamusal yükler azaltılsın. Yüzde 18 KDV oranı yüzde 8’e düşürülsün. Hammadde üzerindeki Ağaçlandırma fonu, bakanlık fonu, tellaliye ve TRT payı kaldırılsın. Satış anında fatura alımı teşvik edilsin ve kamu denetim mekanizmaları çalıştırılsın”


MARKAYA ÖDÜL VERİLSİN


Raporda, sektörün başarısını ve...