24 / 04 / 2024

Modern asansörler eneji tasarrufu

Modern asansörler eneji tasarrufu

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, "Doğru fonksiyon ve özelliklere sahip asansörleri seçmek, hız ve erişim kolaylığını artırırken, enerji tüketimini azaltıyor" dedi.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Esenyurt'ta kentsel dönüşüm çilesi bitmiyor!

İstanbul Esenler'de kentsel dönüşümle yapılan bir sitenin sakinleri, inşaat şirketinin borçlarını ödeyemediği için alacaklıların da asansörler ile boş dairelerdeki kapı, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye başladığını söylediler.

Depremde yüksek güvenlik sağlayan yapay zekalı asansörler!

Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor..

Binalara zorunlu asansör sigorta uygulaması geliyor!

Binalardaki asansörler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile  zorunlu sigorta kapsamına alınacak. 

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

Bağcılar'daki asansörler denetleniyor!

Bağcılar Belediyesi, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullar, hastaneler, ibadethaneler, işyerleri ve konutlarda kullanımda olan asansörlerin yıllık kontrol işlemlerini düzenli olarak yapıyor.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Ankara'daki asansörler yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlılara büyük kolaylık sağlayan asansörlerin de yaygınlaştırıldığını, bu amaçla yeni yapım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

Asansörler inşaat sektöründe önemli bir role sahip!

Nevşehir'de hızlı bir gelişim gösteren inşaat sektöründe önemli bir role sahip asansörcülerin, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı Belediye Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Asansörlerin piyasaya arzı ve denetimi düzenlenecek!

Asansörler ve asansörlere ait güvenlik aksamlarına ilişkin gerekleri, bunların piyasaya arzı ve denetimini düzenleyen Asansör Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Modern asansörler eneji tasarrufu Haberi

Modern asansörler eneji tasarrufu

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, "Doğru fonksiyon ve özelliklere sahip asansörleri seçmek, hız ve erişim kolaylığını artırırken, enerji tüketimini azaltıyor" dedi. ThyssenKrupp tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2050 yılına kadar şehirlerde yaşayan nüfus yüzde 60 artışla 6 milyarın üstüne çıkacak. Gelecek 10 yıl içinde, şehirlerin büyümesi sürerken, bina başına tüketilen enerji de bugüne kıyasla yüzde 10-20 artacak. ThyssenKrupp'tın açıklamasında, ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.Binaların gelecek 10 yıl içinde bugüne kıyasla yüzde 10-20 daha fazla eneıji tüketeceğine dikkati çeken Şarlı, "Bir binada bulunan asansörlerin güç tüketimi, binanın tüm güç tüketiminin neredeyse yüzde 10'unu oluşturuyor. Eski teknolojiyi kullanan asansörleri modern sistemlerle...