23 / 04 / 2024

modern ipek yolu

modern ipek yolu

Türk Keneşi üye ülkelerin turizm şirketlerinin toplantısında, "Modern İpek Yolu ortak tur paketi" programı yapılmasına karar verildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yük taşımacılığında dünyada ilk sırada olacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, "modern İpekyolu" olarak yük taşımacılığında dünyada da ilk sıraya yerleşecek. Üçüncü köprünün inşaat aşamasında 6-7 bin kişi, işletme aşamasında ise 700-1000 kişi çalışacak.

Demir İpek Yolu hattı resmen açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattı resmen açıldığını duyurdu...

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Demir İpek Yolu'nda ilk sefer 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde ilk tren seferinin 30 Ekim'de başlayacağı bilgisini verdi. 

TOKİ modern köyler inşa ediyor!

TOKİ Başkanı Turan: "Tarımköy projelerimizle altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesi olan modern köyler inşa ediyoruz" dedi.

Tarihi İpek Yolu için 8 trilyon dolarlık altyapı çalışması yapılacak!

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" tam olarak aktif hale geldiğinde, 68 ülkede yapılacak altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Yeni İpek Yolu 1.4 trilyon dolara mal olacak!

Çin, Yeni İpek Yolu Projesi’ni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ‘Kuşak ve Yol Zirvesi’nde görücüye çıkarıyor, proje 1.4 trilyon dolara mal olacak.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Alanya Çayarası Yaylası'na modern çarşı ve cami projesi!

Antalya-Konya yolu genişletme çalışmaları kapsamında, Alanya Belediyesi, Çayarası Yaylası'nda yıkılacak dükkanların yerine modern bir çarşı ve cami inşa ediyor. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Yıldırım Ankara Yolu'nun altına modern dönüşüm!

Yıldırım Belediyesi’nin hayata geçirdiği dönüşüm projeleriyle Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinin kaderi değişecek.

İzmit Modern Hayvan Pazarı'nda kiralık kafeterya!

İzmit Belediyesi’nin Solaklar Yolu üzerindeki Modern Hayvan Pazarı’nda bulunan kafeteryanın ihale yoluyla kiraya verileceği belirtildi.

Avrasya Tüneli, İpek Yolu'na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Avrasya Tüneli İpek Yolu’na ivme kazandıracak!

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili “Türkiye ve Gürcistan’ın amacı, partnerlerimizle tarihi İpek Yolu’nu canlandırmaktır. Avrasya Tüneli, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Ovit Tüneli, İpek Yolu'nu canlandıracak!

Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan "Ovit"in tamamlanmasıyla tarihi "İpek Yolu"nun yeniden canlanması bekleniyor.

modern ipek yolu Haberi

modern ipek yolu

TÜRK Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nc (Türk Keneşi) üye ülkelerin turizm şirketlerinin birlikleri arasında işbirliği anlaşması yapıldı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Keneşi Turizm Bakanları 2. Toplantısında üye ülkeler arasında turizm alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, Türk dünyasının somut ve somut olmayan kültürel mirasının tanıtımı, devlet ve özel sektör arasında ortak faaliyetlerin teşviki gibi konular görüşüldü. Türk Kenesi Modern İpek Yolu ortak tur paketi programının hazırlanılmasına karar verilen toplantıda, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev, hazırladıkları online ııavigasyon programı "GoMap" e diğer üye ülkelerin haritalarının da dahil edilmesini ve programın bu ülkelerle ortak kullanılmasını önerdi. Garayev, toplantının asıl amacının dört ülke arasındaki ortak turizm hizmetinin oluşturulmasına gereken desteğin verilmesi olduğuna dikkati çekerek, turizm birliklerinin hazırlayacağı projelerin uluslararası düzeye çıkarılarak üye...