26 / 04 / 2024

Mogan Gölünün temizlenmesi ihaleleri

Mogan Gölünün temizlenmesi ihaleleri

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Salda Gölü'nün imar planlarının iptali için kritik gün!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan dava bugün sonuçlanacak.

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında 8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. 'Konteyner evler'de konaklama hizmeti verileceği iddia ediliyor...

Salda Gölü’nün korunması için kameralı kayıt sistemi!

Burdur’da bulunan Salda Gölü’nde koruma çalışmalarının takip edilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan kamera sistemi ile 24 saat canlı yayın yapıldı.

Salda Gölü'nün taşınan kumları eski yerine alınıyor!

Burdur Yeşilova'da beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi gerçekleştiren yüklenici firmanın alandan usulsüzce aldığı malzeme, hassas çalışmayla yerine bırakılıyor.

Başakşehir'de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

İstanbul, Başakşehir'de sahibinin satışa çıkardığı 4 dönümlük alandaki göl yeni sahibini bekliyor. Gölün fiyatı herkesi şaşırtıyor...

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mümtaz Şenel:Yapılaşma Salda Gölü’nün sonu olur!

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'ne olası bir yapılaşmanın bölgeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Emine Erdoğan: Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız!

Emine Erdoğan, Salda Gölü ziyaretinin ardından izlenimlerini sosyal medyadan paylaştı. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın da işbirliği ile inşallah Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız" dedi...

Mogan Gölünün temizlenmesi ihaleleri Haberi

Mogan Gölünün temizlenmesi ihaleleri


Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.


Gök önergesinde "Mogan Gölü’nü yaşanabilir bir alan haline getirmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi’nin de düzenleyici kurumlar arasında yer aldığı “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü” 30 Eylül 2014 tarihinde taraflarca imzalanmış ve büyük müjdelerle kamuoyu ile paylaşılmış olduğu halde Mogan Gölü’nde en küçük bir iyileştirme çalışmasına başlanmamış olup göldeki kirlilik daha da artmış bulunmaktadır.


Çöple dolan, balçıkla kaplanan Mogan Gölü’nde kirlilik nedeniyle ölen balıkların karaya vurması, tehlikenin balık ve kuşların yanı sıra insanlar için de ciddi boyutlara ulaştığını sağır sultanın dahi duyduğu bu konuda Mogan Gölü’nü, göldeki balıkları ve kuş türlerini, çiçek...