20 / 04 / 2024

Molla Halil Camisi

Molla Halil Camisi

Trabzon'daki  Molla Halil Camisi'nin mimarisi kiliseye benzediği için inşaat çalışmaları durdu...

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Fatih Molla Zeyrek Camisi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Fatih'teki tarihi Molla Zeyrek Camisi tamamlandı. Caminin açılışı 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Trabzon'daki kiliseye benzeyen camide inşaat durdu!

Trabzon'daki  Molla Halil Camisi'nin mimarisi kiliseye benzediği için inşaat çalışmaları durdu...

Beyoğlu'ndaki Molla Çelebi Camisi açıldı!

Beyoğlu'nda bulunan Mimar Sinan'ın eseri Molla Çelebi Camisi, yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyonun ardından ibadete açıldı.

Trabzon Molla Halil Cami'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

Almanya Lindlar Halil İbrahim Camisi törenle açıldı!

DİTİB bağlı "Lindlar Halil İbrahim Camisi" dualarla açıldı. Açılış kurdelesini Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Lindlar Belediye Başkanı Dr. Georg Ludwig, cami derneği başkanı Ali Yiğittekin birlikte kesti.

Talas Halil Bayraktar Camisi'nin temeli atıldı!

Talas ilçesinde İzzet Bayraktar tarafından yaptırılacak Halil Bayraktar Camisi'nin temeli atıldı. AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki törende, İzzet Bayraktar'a yaptığı hayırlar dolayısıyla teşekkür etti.

Molla Mahmutoğlu İnşaat Turizm Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Molla Mahmutoğlu İnşaat Turizm Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Emre Güçkan, Halil İbrahim Güçkan tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mardin Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi UNESCO geçici listesine girdi!

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz UNESCO tarafından dünya geçici koroma listesine giren Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi' ni gezerek incelemelerde bulundu. Vali Cengiz, yetkililerden bilgi aldı...

İbrahim Halil Çomaktekin kimdir?

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin kimdir? Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İbrahim Halil Çomaktekin, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor?

Molla Halil Camisi Haberi

Molla Halil Camisi

Molla Halil Camisi'in öyküsü biraz farklı. Trabzon'u Ortahisar ilçesinde yer alan ve 12 yıl önce inşa edilenmeye başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetildiği için para yardımı yapılmayınca tamamlanamadı. Cami, yeterli bağış toplanamadığı için bir süre sonra Türk Diyanet Vakfı'na devredildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, caminin içindeki küçük bir bölüm ibadete açıldı ancak Müftülük yetkilileri de yapının hazırlanacak olan projeyle bazı bölümlerinin yeniden yıkılıp yapılacağını belirtti.

Yeni projenin yapılacağını belirten Trabzon Ortahisar ilçe Müftüsü Adem Aygül, "2006 yılında yapımına başlanan cami yeni bir proje ile yeniden yapılacak. Oradaki camiye ait arazi genişletilecek. Bunun için yeni bir proje bekliyoruz" dedi.