19 / 04 / 2024

moodys türk bankası notu

moodys türk bankası notu

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 13 Türk bankasının kredi notunu düşürdü.

1 milyon Türk Lirası'nın faiz getirisi ne kadar? Banka banka oranlar ve getirileri...

Merkez Bankası'nın son faiz artırımı ile yüzde 52'yi aşan Türk Lirası mevduat faizleri, yeni sene ile birlikte azaldı. Buna göre, faiz oranları yüzde 40’ın altına kadar inerken bankaların yeni oran ve getirileri de açıklanıyor. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

JPMorgan devalüasyona ihtiyaç olmadığına işaret etti: Türk lirası ucuz!

Yatırım bankası JPMorgan’dan Türk lirası raporu: Zaten ucuz olan lirada ilave devalüasyona gerek bulunmuyor. Yetkililer rezerv kaybetmeden döviz kurunu istikrarlı tutabilir.

Ziraat’ten Türk Telekom kampanyası!

Ziraat Bankası üzerinden maaşını alan emeklilere özel bir fırsat! Türk Telekom, bu kişilere yurtiçi tüm yönlerde 750 dakika, 750 SMS, 5 GB mobil internet ve Türk Telekom mobil hatlarıyla sınırsız konuşma hakkını 12 ay taahhüt ile sadece 120 TL'ye sunuyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Elektrik, su, doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Kuveyt Türk’le faturalarınız bedavaya geliyor!

Kuveyt Türk Katılım Bankası yeni bir kampanya başlattığını ve bu kampanya kapsamında fatura talimatlarında toplamda 200 liraya vatan Altın Puan hediye edeceğini ifade etti.

Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor!

TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,49 oranındaki payını 380 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası az önce duyurdu! Türk lirası için yeni hamle!

Türkiye’de mevduat sahiplerini Türk lirasına yönlendirmek için teşvik edici adımlar peş peşe atılıyor. İşte bunlardan biri daha Merkez Bankası’nın yaptığı duyuru ile hayata geçiyor. Bu kapsamda 3 aydan daha uzun Türk lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

ABD Hazine Bakanlığının, 4 Türk özel bankası için inceleme başlattığına dair bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar!

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Dijital ortamda kullanılan ve bir merkez bankası tarafından yönetilmeyen para birimleridir. Bu tür para birimleri, genellikle kripto para birimleri olarak bilinir Son yıllarda kullanılan kripto paraların önüne geçilmekte zorlanılırken, Merkez Bankası,  Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama yaptı.

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme gerçekleştirildi!

Merkez Bankası, birinci faz çalışmaları çerçevesinde Dijital Türk Lirası ile ilk ödemenin başarılı bir şekilde yapıldığını duyurdu. İşte Dijital Türk Lirası ile ilk ödemenin ayrıntıları...

Merkez Bankası’ndan Türk Lirası için büyük hamle! Son iki ay kaldı! Düğmeye basılacak

Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci faz pilot bulguları neticesinde dijital Türk Lirası’nın ödemeler için kullanımı testlerine önümüzdeki sene başlanacak.​​​​​​​ İşte detaylar…

moodys türk bankası notu Haberi

moodys türk bankası notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, 12 Türk bankasının döviz cinsinden uzun vadeli mevduat kredi notunu, altı bankanın uzun vadeli karşı taraf risk notunu ve uzun vadeli karşı taraf risk değerlendirmesini, bir bankanın uzun vadeli üst düzey teminatsız kredi notunu bir basamak ve üç bankanın uzun dönemli döviz cinsinden karşı taraf risk notunu iki basamak indirdi.

Bloomberg'ün haberine göre Moody's'in dün yayınlanan notunda 13 bankanın notunun düşürülmesinin kurumun geçen hafta cuma günü yaptığı ülke notu indiriminden kaynaklandığı belirtildi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu, ülkenin dış kırılganlıklarının yanında mali tamponlardaki aşınmayı ve kurumsal zorlukları işaret ederek B1'den B2'ye indirdi. Not görünümünü mali ölçümlerin beklenenden daha hızlı kötüleşebileceğini kaydederek 'negatif'te bıraktı.

Notta, Türk bankalarının tamamının kredi notunun, negatif görünüme sahip ülke notuna uyumlu olarak...