24 / 04 / 2024

mortagage broker

mortagage broker

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yaptığı protokolle emlakçılara mortgage broker'lığı konusunda hizmet vermeye başlayacak.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Hangi hisseler 3 yıl sonra ev ve araba aldırır? Yatırımcılar aman dikkat!

3 sene sonra ev ve araba aldıracak hisseler sıralandı. Peki bu ne kadar mantıklı? Kaç lira yatırım yapmak gerekiyor? Vatandaşlar ne diyor? İşte 177,9 bin takipçili Finansal Broker olan Efe Yakup Karahanlı'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Kiracılar dikkat! Aylık 5 bin TL ile nasıl ev sahibi olunur?

Finans Broker'ı Efe Yakup Karahanlı sosyal medya hesabı X'ten aylık 5 bin lira yatırımla nasıl ev sahibi olunabileceğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kuralları çiğneme sebebiyle dava açtı. SEC tarafından yapılan açıklamada, platformunu kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, broker ve takas ajansı olarak işletmesi sebebiyle Coinbase'e dava açıldığı söylendi.

Iron Rock Commercial Broker Trading İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Iron Rock Commercial Broker Trading İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nader Razavı tarafından kuruldu.

RE/MAX brokerı Hasan Can'a The Luminary Of Distinction ödülü!

RE/MAX Global'in verdiği ve ödüllerin en üst seviyesi olan “The Luminary Of Distinction” RE/MAX 7 Tepe Ofisi Brokerı Hasan Can’ın oldu. Söz konusu bu ödülü RE/MAX Türkiye ve RE/MAX Avrupa’da alan ilk ve tek kişi olan Hasan Can, 20 yıl önce hayalini kurduğu ödülü almış olmanın mutluluğunu yaşadığını

Türk yatırımcılar rotayı Miami'deki konut projelerine çevirdi!

Amerikalı emlak broker şirketi International Realty Group'un ortağı Giovanna Guzman, yaptığı açıklamada Miami’nin emlak yatırımı için dünyanın en gözde kentleri arasına girdiğini ve Türklerin de özellikle Miami’den konut aldığını dile getirdi.

Endeksa ve Ulvi Kocailik’ten gayrimenkul sektöründe iş birliği! Eğitimler başlıyor

Endeksa ile gayrimenkul sektörünün broker, eğitmen ve yazarlarından Ulvi Kocailik bir iş birliğine imza attı. İşte detaylar…

İzmir'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! Sene sonuna kadar yüzde 60 zamlanacak!

Coldwell Banker Life Broker'ı Uğur Sezginer, İzmir'de, dene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat yükselişi yaşanacağına dikkat çekti.

Villa satışları hız kesmiyor, fiyatlar artıyor!

Reel Yatırım Broker Yeşim Dikmen, villa fiyatlarını ve sektörde yaşananları kaleme aldı. İşte Yeşim Dikmen'in o yazısı...

Gayrimenkul alan kazanacak! 

İzmir Karşıyaka - Mavişehir’de yer alan Startkey Life Gayrimenkul Broker/Owner’ı Uğur Sezginer, gayrimenkule yatırım yapanların yine kazanacağını söyledi.

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

mortagage broker Haberi

mortagage broker

Oda Başkanı Sabri Ateş, ev sahibi olmak isteyenlerin artık bankaları dolaşmayacağını, emlakçıların en uygun kredi konusunda müşterilerini yönlendirebileceğini söyledi.


80 SAAT EĞİTİM
İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası, MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'yle, emlakçılara verilecek mortgage broker'lığı sertifikası konusunda bir protokol imzaladı. İnşaat sektörünün geliştiği dönemde Mortgage Yasası'nın da getirdiği standartlar sayesinde artık emlakçıların da eğitimli hale geleceğini dile getiren Ateş, "Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan bu protokolü, Ankara'dan sonra İstanbul'da, yakında da İzmir'de imzalayacağız. Halk Eğitim Merkezleri'nde vereceğimiz sertifika programı ile eğitimli emlakçı ve mortgage broker'ları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bir yılda bin emlakçının bu programdan yararlanacağını tahmin ediyorum" dedi. Eğitim alacak emlakçılarda en az lise mezunu olma şartı aradıklarını dile getiren Ateş,...