26 / 04 / 2024

mortgage krizi fed

mortgage krizi fed

Mortgage dalgalanmasının ardından finans dünyasına yönelik dava dalgasının geleceği belirtiliyor.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Piyasaların gözü kulağı FED’de… Faiz kararı ne olacak?

Bankacılık krizi ABD’den Avrupa’ya doğru genişlerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED ) Mart ayı faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar, uluslararası piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki FED, faiz konusunda nasıl bir karar verecek?

ABD konut piyasasında tehlike çanları çalıyor: Faizlerde son 35 yılın en hızlı artışı yaşandı! 

ABD’de mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, enflasyondaki artış ve Fed'in faiz artırımına gitmesiyle 2008 krizi seviyesine ulaştı. ABD'de konut piyasası krizi büyüyor mu? İşte ayrıntılar...

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed, sınırsız olarak hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı gerçekleştireceğini açıkladı...

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…

Fed konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed'in hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağı, buna ticari konut kredisine dayalı menkul kıymet alımlarının da dahil edileceği belirtildi.

Fed hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

ABD mortgage krizi Türk bankalarına örnek olsun!

Yerel konut fiyat endekslerinde gözle görünür düşüş yaşanıyor. Konut kredi faizlerindeki düşüş beklentisi ise halen devam ediyor. 

Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizi neden yaşanmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizinin neden yaşanmayacağını ve Türkiye'de emlak fiyatlarının neden düşmeyeceğini ele aldı..

Moody's Türk konut piyasasına güven aşıladı!

Türkiye'de balon var mı? Mortgage krizi patlar mı? Bazı bölgelerdeki şişkin üretimden dolayı piyasanın geneli sıkıntı yaşar mı? Uzun zamandır dilden dile bazen yüksek bazen alçak sesle dile getirilen bu kaygılara Moody's'dan yanıt geldi.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

mortgage krizi fed Haberi

mortgage krizi fed

Davalarda öncelikli olarak yatırım bankalarının hesaba çekileceği duyuruldu.

FED'den tarihi açıklama... Dünya piyasaları ABD mortgage piyasasından kaynaklanan dalgalanmanın etkisinden kurtulmaya çalışırken, ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) yaşananların sorumlularını belirlemek için harekete geçti. Gelen haberlere göre SEC halen 12 farklı şirket ile ilgili olarak soruşturma yürütüyor. Uzmanlar ABD mortgage piyasasında yaşanan olayların atlatılmasının ardından finans dünyasına yönelik büyük bir dava dalgasının geleceğini ileri sürüyor.

GÜVEN İÇİN GEREKLİ

İddialara göre dava dalgasından öncelikli olarak etkilenecek kuruluşların başında müşterilerini zamanında ve gerektiği gibi bilgilendirmeyen yatırım bankaları ve finans kuruluşları gelecek. SEC eski görevlilerinden Michael Malloy açıklamasında vakit kaybetmeden krizin sorumlularının ortaya çıkarılarak piyasalara yeniden güven ortamının getirmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: "Gelişmeleri soruşturma açısından değerlendirecek olursak yaşananların...