26 / 04 / 2024

mortgage krizi yaşanır mı

mortgage krizi yaşanır mı

Dünya para ve sermaye piyasaları ABD'deki mortgage krizinin pençesinde. Para ve sermaye piyasaları sarsıntılı günler geçiriyor. www.emlakkulisi.com'un mortgage uzmanı, Bankacı Barış Yılmazkaya, Türkiye'de mortgage krizi yaşanıp-yaşanmayacağına, nedenleriy

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

'Türkiye'de çok ciddi bir barınma krizi yaşanıyor!'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar gündemde yer almaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar ülkede ciddi bir barınma krizi olduğuna dikkati çekiyor.

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.

Altında aylar sonra bir ilk yaşanıyor! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor! Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor

Altın fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşanıyor. Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bu rakamları gören kuyumculara koşuyor! Altın alıp satmak isteyenler hemen baksın...

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Altın fiyatlarında ne kasırgası resmen tsunami yaşanıyor! Yatırımcılar hemen bakın! 20 Ekim 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında ne tsunami resmen kasırga yaşanıyor. Yatırımcılar şok içinde. Altın fiyatları tarihin düşüşünü yaşıyor. İşte güncel altın fiyatları 20 Ekim 2022...

Prefabrik evde yaşanır mı?

Prefabrik evde yaşanır mı, Prefabrik evler kısa ömürlü mü? şeklindeki sorular yanıtlarını bekliyor. İşte merak edilen o detaylar!

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik o analizi...

Berat Albayrak: Böyle devam ederse büyüme beklentimizin üzerinde yaşanır!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Böyle devam ederse yüzde 5 baz büyüme oranı beklentilerimizin üzerinde yaşanır." dedi.

En yaşanır kentler Kuzey Avrupa Ülkeleri'nde!

En Yaşanır kentleri Kuzeyliler koruyor. İstanbul'un karışıklığının içinden bakınca mümkün değilmiş gibi geliyor. Oysa trafik sorunu olmayan, erişilebilir bol yeşil alanları bulunan, havası temiz olan kentler de bulunuyor. Bu kentlerin toplandığı bölge ise Kuzey Avrupa Ülkeleri

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısı!

Türkiye-Çekya İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısında bulundu.

mortgage krizi yaşanır mı Haberi

mortgage krizi yaşanır mı

Amerika'da mortgage sisteminin krize sürüklenmesinin temel nedeni olarak Amerika'da uygulanan ` risk based pricing' (risk odaklı fiyatlama) sistemini görüyoruz. Yani Amerika'da mortgage kredisi isteyen müşteri geri çevrilmiyor. Ama müşterinin riski ne kadar yüksekse o oranda yüksek bir faiz oranı ile kredi alabiliyor.

Bunun dışında Türkiye'de kredilendirme yüzdesi genelde yüzde 75 civarında. Amerika'da ise bu oran yüzde 100 olarak gözüküyor. ''Yüksek faiz oranı'' ile ''daha yüksek tutarda'' mortgage kredisi alan müşterilerin geri ödemelerde sorun yaşaması Amerika'da ortaya çıkan Mortgage krizinin temel faktörlerini oluşturuyor.

İşte bu yüzden ;

ABD de bu gelişmelerin yanısıra, kredi sağlayan kuruluşlar da müşterilerine karşı artık daha temkinli bir tutum içinde. Özellikle...